Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

15/09/2020

L’Hospitalet participa en el Sónar+D amb una proposta que uneix art, recerca i innovació

Veure imatge de L’Hospitalet participa en el Sónar+D amb una proposta que uneix art, recerca i innovació (nova finestra)

L’Hospitalet presenta una proposta híbrida per al Sónar+D que uneix art, recerca i innovació amb l’objectiu de dissenyar nous continguts culturals per a un públic que demana noves experiències. La proposta de L’Hospitalet està alineada i validada per la direcció artística del Festival i les experiències seran principalment en format digital amb emissió en directe prevista a través del web de Sónar+D.

Aquesta iniciativa respon a l’estratègia de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de posicionar L’Hospitalet com una ciutat que està en una constant dinàmica de treball basada en d’I+D+I (investigació + desenvolupament + innovació), vectors indispensables per al camí cap a l’Agenda 2030 per a un desenvolupament sostenible.

Torre Barrina està organitzant la segona edició del Festival d’Innovació de #LHospitaletXR, i el dia 19 de setembre, de 17.30 a 20.30 h en streaming, avançarà a través de sis taules rodones els reptes de ciutat (salut i nutrició, música i creació de nous públics, activisme i patrimoni, educació i creació de referents, gent gran i digitalització, noves realitats i comunicació) sobre els quals 30 participants treballaran durant el laboratori ciutadà, que tindrà lloc del 16 al 22 d’octubre. L’Hospitalet XR és un festival d’innovació que, en col·laboració amb Garage Stories, posa la tecnologia i la creativitat en mans de la ciutadania per dissenyar experiències innovadores amb mitjans emergents —realitat virtual, realitat augmentada, intel·ligència artificial, 5G— i així inspirar solucions col·lectives a diferents reptes de la ciutat, per fomentar els objectius de desenvolupament sostenible.

Dins el programa musical i amb l’objectiu de submergir l’espectador en una experiència visual i sonora també participaran a la programació principal de Sonar+D  els artistes multidisciplinaris Lolo & Sosaku. Concert per a quatre pianos és la instal·lació que han creat des del seu estudi del Districte Cultural de L’Hospitalet en la qual quatre pianos són accionats per escultures cinètiques instal·lades sobre els instruments. Les escultures estan programades perquè el seu comportament sigui aleatori. Així, les melodies produïdes pels pianos i la seva combinació és impredictible i irrepetible. Concert en streaming, dissabte 19 de setembre, de 12.10 a 12.40 h.

Sobre els efectes de la música en el cervell se centrarà la conferència d’Antoni Rodríguez Fornells, l’investigador de l’IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge). Parlarà sobre com el cervell pot descodificar la música en un ric paisatge d’experiències emocionals i motivadores. Explicarà troballes recents en el camp de la neurociència que tracten de comprendre com la música indueix al plaer i a les emocions i el seu impacte potencial durant la nostra vida i, en general, en el nostre benestar. Serà el dia 19 de setembre, de 15.30 a 16.30 h en el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) també es podrà seguir en streaming.


Programa a Torre Barrina: streaming al canal de Youtube de Torre Barrina i al web de Sónar+D

Amplitune: Presentació i demostració
Divendres, 18 de setembre

Presentació d'Amplitune, una nova plataforma de música XR que porta el format videoclip al següent nivell. El projecte és fruit del concurs Cannes XR Challenge, promogut per Garage Stories i respon a reptes relacionats amb la música i noves maneres de consumir aquest contingut.

18.30 h - Projecció del teaser de la plataforma
18.35 h - Introducció a la música XR i a Amplitune
18.40 - 19 h - Demo d'experiència en realitat mixta
19.00 - 19.30 h - #FollowTheBea


L'Hospitalet XR: Presentació dels reptes de ciutat
Dissabte, 19 de setembre

17.30 h  Benvinguda a càrrec de Dani Orviz
17.40 h Inauguració a càrrec de David Quirós Brito, regidor d'Educació, Innovació i Cultura
17.50 h Novetats del Festival L'Hospitalet XR, a càrrec de Marta Ordeig (Garage Stories)

18 h Presentació dels sis reptes del Festival L'Hospitalet XR i debat: “Com poden les tecnologies XR i la creativitat contribuir a millorar els següents reptes de ciutat?”

Repte #1 Salut i nutrició: “Com incrementar el consum d'aliments d'origen vegetal i disminuir els d'origen animal per a la prevenció del càncer?”
Amb Antonio Agudo (Institut Català d'Oncologia), José Santiago (Grup Tragaluz) i Tomás López (Nixi for Children).

Repte #2 Música i creació de nous públics: “Com crear nous públics més crítics i ajudar-los a sentir / aprendre / conèixer la música?”
Amb David Lafuente (Sala Salamandra), Raül Brenchat (Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet) i Sílvia Camprubí (Festival Cannes XR).

Repte  #3 Activisme i Patrimoni: “Com involucrar la ciutadania en la preservació del patrimoni  contemporani / futur?”
Amb Maria Valls (directora de l'Arxiu Municipal de L’Hospitalet), Dan Vives (Fridays 4 Future) i Alícia Fornes (CVC UAB-Time Machine).

Repte  #4 Educació i nous referents: “Com fomentar la creació de referents per educar des de la inspiració i no des de la imposició?”
Amb: Begonya Gasch (Fundació El Llindar), Gabi (Aticco) i Lucía González (fundadora d’Edenway. Coordinadora Inspira STEAM 2019).

Repte  #5 Gent gran i digitalització: “Com minimitzar el sentiment de soledat no desitjada de les persones grans mitjançant les tecnologies emergents?”
Amb Javier Blanco (treballador social de l’Ajuntament de L'Hospitalet), Alfredo Cohen (La Gran Pantalla) i Ainara (AIDE Cooperative).

Repte  #6 Nova realitat i comunicació: “Com mantenir la comunitat informada (comunitat multicultural amb 122 nacionalitats i més de 70 idiomes diferents) davant la situació de pandèmia?”
Amb Felipe Campos (Associació Educativa Ítaca), Mónica Rikic (fundadora d’Apptivismo) i Sonia Alonso (fundadora de Tienes Sal).


19 de setembre, 20.30 h, al parc de la Marquesa
Concert de música electrònica en directe. Artista SPEAR
Aforament limitat.

Últimes notícies

Veure imatge de El Museu acull una exposició que analitza el nu masculí al llarg de la història (nova finestra)
Veure imatge de Convocades les Beques L’Hospitalet 2020 (nova finestra)
Veure imatge de Les biblioteques recuperen tots els serveis (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400