Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El moviment d’objecció de consciència i el transformador de la Torrassa centren les Beques L’Hospitalet 2021 (nova finestra)
14/10/2021

El moviment d’objecció de consciència i el transformador de la Torrassa centren les Beques L’Hospitalet 2021

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 16 de novembre

El Museu ha obert la convocatòria per a les beques d’investigació 2021 per promoure estudis en el camp de les ciències socials. Les propostes de la 36a edició de les beques se centren en el moviment de l’objecció de consciència a la ciutat i el valor arquitectònic, històric i social del transformador de la Torrassa.

La beca destinada a l’estudi de l’objecció de consciència busca saber com es va articular el moviment a L’Hospitalet i la lluita social per acabar amb el servei militar obligatori, amb una referència especial a la Casa de la Reconciliació, al barri de Can Serra, que va donar suport al moviment d’insubmissió. L’estudi implicarà una recerca en l’arxiu municipal, on es conserven fons documentals lligats a la temàtica, així com l’obtenció de testimonis directes.

Pel que fa a la beca al voltant del transformador de la Torrassa, es proposa fer un estudi arquitectònic de l’edifici, de l’evolució urbanística de l’entorn i la seva contextualització històrica. També es proposa estudiar els moviments socials al voltant de la construcció tant en el passat com en l’actualitat. La instal·lació va tenir un paper important en la vaga de la canadenca, a principis del segle xx.

Les beques estan adreçades a persones amb llicenciatura o grau universitari que tinguin relació amb el coneixement de les temàtiques proposades. L’import de les beques és de 2.795 euros cadascuna, que es farà efectiu en dos pagaments. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 16 de novembre.

Un jurat avaluarà les diferents candidatures i nomenarà els tutors que assessoraran les persones beneficiàries de les beques. El termini per lliurar els treballs de recerca és de sis mesos a partir del dia de la signatura de l’acceptació de les beques.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400