Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

05/02/2020

“Jaime Martín - Engrama”, una exposició al voltant de l'obra del dibuixant de còmics

Exposició col·laborativa entre el Centre d'Art Tecla Sala i l'Escola Serra i Abella
Veure imatge de “Jaime Martín - Engrama”, una exposició al voltant de l'obra del dibuixant de còmics (nova finestra)
El Centre d’Art Tecla Sala i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella col·laboren per presentar una exposició al voltant del dibuixant de còmics i il·lustrador hospitalenc Jaime Martín. La mostra la presenten els alumnes de quart curs del grau de Disseny Gràfic en les assignatures d’Espais Efímers i d’Intervencions Audiovisuals.

El projecte és una proposta interdisciplinària que porta per títol “Jaime Martín - Engrama” i uneix el treball de Martín —amb un alt component autobiogràfic situat entre la realitat i la ficció— i el terme científic engrama, utilitzat per referir-se a l’estructura cerebral que emmagatzema físicament la memòria a llarg termini. D’aquesta manera, l’exposició vol ser un espai on s’agrupin els records personals, familiars i generacionals materialitzats en l’obra de Jaime Martín. Dividida en diferents espais, la mostra es basa en la trilogia de Jaime Martín Jamás tendré 20 años, Las guerras silenciosas i Siempre tendré 20 años.

Jaime Martín va començar en el món del còmic i la il·lustració a finals dels anys 80, una dècada que va marcar tota una generació de joves. Martín no va dubtar en plasmar la realitat d’aquells anys: llibertat, música rock, delinqüència, sexe i drogues. Els personatges dels seus còmics deambulen pels carrers de L’Hospitalet i, per plasmar-los, l’autor va fer un procés de documentació fotogràfica dels llocs rellevants que sortien a les històries.

Nascut l’any 1966, Jaime Martín ha obtingut un ampli reconeixement internacional i ha estat guardonat amb nombrosos premis com el de millor obra al Saló Internacional del Còmic de Barcelona l’any 2017. El contingut autobiogràfic dels primers treballs, Sangre de barrio (1989) o Los primos del parque (1992), inspirats en el seu entorn i els seus amics, han deixat pas, a partir del 2010, a obres que fan referència a les seves memòries familiars.

L’exposició es podrà visitar a l’Espai 1 del Centre d’Art Tecla Sala fins a l’1 de març.

Últimes notícies

Veure imatge de El Museu acull una exposició que analitza el nu masculí al llarg de la història (nova finestra)
Veure imatge de Convocades les Beques L’Hospitalet 2020 (nova finestra)
Veure imatge de Les biblioteques recuperen tots els serveis (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400