Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

02/07/2020

Activitats per gaudir d’un estiu a la ciutat

Veure imatge de Activitats per gaudir d’un estiu a la ciutat (nova finestra)

L’Àrea d’Innovació i Cultura ha organitzat activitats per gaudir d’un estiu a la ciutat, adaptades a les necessitats de seguretat actual. Les biblioteques convoquen contacontes, tallers virtuals i clubs de lectura que combinen l’activitat presencial i la virtual amb activitats adreçades a grans i petits. Summer Experience endarrereix l’activitat fins a final d’agost i s’allarga fins a principi d’octubre, amb activitats a tots els districtes. El Museu ofereix visites guiades a les exposicions i tallers infantils, i el Centre d’Art Tecla Sala i la Fundació Arranz-Bravo mantenen obertes les exposicions “Home Sweet Home”, “Solstici 2020” i “Arranz-Bravo a la col·lecció Bassat”.

Biblioteques
Al llarg dels mesos de juliol i agost hi haurà hores del conte, a les 18.30 hores. Els dimecres, a la Biblioteca Tecla Sala, a càrrec de Clara Gavaldà, i els dijous, a Can Sumarro, amb Albert Estengre. És necessària la inscripció prèvia trucant a la biblioteca. A més, fins al 24 de juliol, els dilluns, dimecres i divendres, es faran hores del conte i dinamització lectora als casals de les escoles i els esplais.

Els divendres de juliol, el pati del caqui de la Biblioteca Can Sumarro s’omplirà de música en viu amb el blues de Chino Swingslide (3 de juliol); cançó d’autor, amb Meritxell Gené (10 de juliol); homenatge a Jarabe de Palo amb Rumba sin Rumbo i Jordi Tena (17 de juliol), i tangos argentins (24 de juliol).

En format virtual es faran tallers de creació literària amb Montse Barderi, cada dilluns de juliol, de 18 a 20 h. Per als amants de les tecnologies, cursos TIC a través del canal de YouTube de Biblioteques i càpsules d’anglès. I continua el cinefòrum amb les pel·lícules disponibles a l’e-biblio: La strada, de Federico Fellini (6 de juliol, a les 18 h), i Melancolía, de Lars Von Trier (20 de juliol, a les 18 h).

A més, s’han programat els cursos en línia Carrega’t d’energia, per millorar l’estalvi energètic a les llars: Desmuntant les factures de gas i electricitat (21 de juliol, 17.30 h); Mesures per a la millora energètica de la llar (28 de juliol, 17.30 h), i Tot el que s’amaga en un comptador digital (30 de juliol, 17.30 h).

El mes de setembre, els jardins de Can Sumarro es converteixen, a les 18 hores, en el Jardí dels contes, amb Berta del Poblet (3 de juliol), DeParranda (10 de juliol) i Engruna Teatre (17 de juliol), i una gran festa, per acabar, el 30 de juliol amb La Tresca i la Verdesca. A les 20 hores, serà el Jardí de les delícies amb rumba i poesia a càrrec de Dani Orviz, Salva Soler, Lu Rois i David Fernández.

La Biblioteca Tecla Sala, de la mà dels autors de la ciutat, ha convocat rutes literàries per conèixer les seves obres així com històries i curiositats. Són quatre sortides per Barcelona i L’Hospitalet: la Ruta Candeliana, a càrrec del Cen¬tre d’Estudis de L’Hospitalet, el 18 de setembre; Espiritistes i lliurepensadores, amb Dolors Marín, el 19 de setembre; La Barcelona secreta, amb Xavi Casinos, el 2 d’octubre, i Ruta presencial per la Barcelona, amb Begoña García Carteron, el 3 d’octubre.

Summer Experience
Les activitats del Districte I —el Centre, San Josep i Sanfeliu— es concentren als jardins de Can Sumarro. A més de les activitats de biblioteques, l’1 d’octubre tindrà lloc una jornada científica amb tastets de ciència (tallers i contes científics), de 17 a 20 h, i un taller d’observació astronòmica, a les 21 h, a càrrec d’Univers Quark.

El parc de la Marquesa acull al seu interior un jardí secret on es desenvoluparan les activitats del Districte II —Collblanc i la Torrassa—  dedicades a la música, com l’actuació de Prometeo García, banda tribut a Extremoduro (27 d’agost, a les 20 h), i O Val das Mouras, per presentar el treball Bruixes i poetes (4 de setembre, a les 21.30 h), monòlegs científics (4 de setembre, a les 19.30 h) o el Sonar  + D (19 de setembre), que alternarà activitats presencials i en streaming.

La plaça de Maria Artigal, davant del Centre Cultural Santa Eulàlia, és el centre del Summer al Districte III —Santa Eulàlia i Granvia Sud—, amb titelles, els dimarts; circ, els dimecres, i música, els dijous. El 2 de setembre, a les 18 h, es farà la desena trobada de dansa i cultura urbana, amb la participació de Companyia Baiana, Agnés Sala & Héctor Plaza i Companyia Nishelma.

Als districtes IV i V —Pubilla Cases, Can Serra i la Florida—, la plaça de la Carpa i el Centre Cultural la Bòbila seran els escenaris del Summer amb espectacles familiars i la reprogramació d’espectacles de la suspesa Quinzena de Dansa Metropolitana, com l’espectacle Finale, de la companyia Del Revés, dansa vertical a la façana del centre cultural (3 de setembre, a les 10.30 h).

Finalment, el Districte VI —Bellvitge i Gornal— programa actuacions musicals al parc metropolità de Bellvitge, com la que protagonitzarà Doc & Friends, música de blues rock, el 4 de setembre, a les 20 h.

Rolling Vibes
Rolling Vibes recorrerà els barris de la ciutat a partir del 6 de juliol. El grup d’animació proporcionarà diversió i consells per mantenir les mesures de seguretat i dis¬tanciament físic i l’ús de mascaretes. Ens recordaran que no ens podem relaxar mentre conviden a tothom a afegir-se a la festa.

Terrats en Cultura
Els terrats de la Biblioteca Bellvitge i el Centre Cultural la Bòbila estaran ocupats per la cultura amb música, dansa i cabaret: el 18 de setembre, a les 19 h, Projecte tango, amb  Sandra Rehder i Elbi Olalla; el 8 d’octubre, a les 19 hores, Atacama!, Amb Alessio Arena en concert a la Biblioteca Bellvitge; el 19 de setembre, a les 19 hores, ¿Y después?, amb Fernando López i Belén Maya, i el 9 d’octubre, a les 19 h, Ocaña, reina de las ramblas, amb Joan Vázquez i Marc Sambola, al Centre Cultural la Bòbila.

Museu
El Museu organitza visites guiades al vespre a les diferents exposicions al llarg del mes de juliol i agost, i diverses activitats artístiques, com el recital poètic amb Míriam Cano, Laia Llobera i Esteve Plantada el 13 d’agost, a les 20.30 hores, al pati de l’Harmonia.

Centre d’Art Tecla Sala
Al Centre d’Art es podrà visitar fins al 23 d’agost l’exposició “Home Sweet Home”, la mostra que clou les activitats de la temporada del TPK. L’exposició palesa la vivència dels artistes durant el confinament i com la situació ha condicionat els seus treballs.
 

Fundació Arranz-Bravo
La Fundació prorroga fins al 19 de juliol l’exposició “Arranz-Bravo a la col·lecció Bassat”. Inaugurada poc abans del confinament, recull més de 50 peces entre pintures, escultures i obres sobre paper de l’artista que formen part del fons d’art del publicista Lluís Bassat.

Territori Dansa
El 3 d’octubre, els jardins de Can Sumarro, la plaça del Poliesportiu del Centre i el pati del Museu acolliran Territori Dansa, els espectacles que a L’Hospitalet posaven el punt final a la Quinzena de la Dansa, amb la participació de companyies professionals i les escoles de dansa de L’Hospitalet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400