Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

11/11/2020

El Festival Loop porta a L’Hospitalet exposicions i  projeccions audiovisuals

Veure imatge de Cinema mut o una recerca interminable de la veritat (nova finestra)

El festival de videocreació Loop s’ha adaptat a la nova situació amb una edició híbrida, amb actes presencials i virtuals. El festival posa l’accent en la creació artística local i mostra les preocupacions del moment actual. La cita aplega més de 60 espais d’art i culturals, alguns dels quals estan a L’Hospitalet.

Fins al 22 de novembre, el TPK proposa visionar la videoinstal·lació “Cinema mut o una recerca interminable de la veritat”, de l’artista lituana Arvydas Zalpys. El projecte està format per tres històries presentades de forma sincronitzada amb l’objectiu, com diu l’artista, d’aturar l’espectador amb la pregunta: “Si un cec pot veure el món quan el toca, pot un vident escoltar el món en veure’l, o no?”

La galeria Nogueras Blanchard juga amb la idea del magatzem, un espai físic o digital on es guarden coses i que també pot ser un amagatall, un refugi segur o una zona prohibida. A “What’s in storage for us? (què hi ha emmagatzemat per a nosaltres?)”, se selecciona una d’aquestes peces de format audiovisual i es torna a projectar en el magatzem de la galeria, al costat de les caixes amb obra d’altres artistes. Durant un cap de setmana del 14 i 15 de novembre, l’obra dialogarà amb una peça de l'artista Andrea López Bernal i el 21 i 22 de novembre amb una peça de Jaume Clotet.

La galeria Alegria participa amb l’exposició “El pes del fotó matutí”, de Dionis Escorsa. L’artista reflexiona sobre l’abast de la pressió lumínica en la quotidianitat i les seves conseqüències físiques i psicològiques, l’antagònic entre el radiant i l’il·luminat i el desajust temporal que pateixen les ombres.

La galeria Alegria forma part de la ruta per les galeries de Montjuïc i L’Hospitalet que tindrà lloc el 12 de novembre, de 17 a 18.30 hores.

TPK. Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
Galeria Nogueras Blanchard. Carrer de Salvador, 22
Galeria Alegria. Ronda de la Via, 7

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400