Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Taller Orbita TintaVeure imatge de Artistes de L’Hospitalet mostren els seus espais en una nova edició de Tallers Oberts BCN (nova finestra)
19/05/2022 11:00:00
Cultura

Artistes de L’Hospitalet mostren els seus espais en una nova edició de Tallers Oberts BCN

23 tallers obriran les portes per compartir amb el públic la riquesa del teixit artístic i artesanal de la ciutat. Per primer cop, les jornades de portes obertes s’amplien fins a 9 dies consecutius.

Del 21 al 29 de maig tindrà lloc la 29a edició de Tallers Oberts BCN, la principal cita de les ciutats de Barcelona i L’Hospitalet amb artistes plàstics i artesans professionals. Un cop a l’any les portes d’espais que no són habitualment visibles s’obren al gran públic, donant a conèixer a la ciutadania el talent i l’ofici de la mà del mateix col·lectiu d’artistes i artesans.

Per primer cop, durant 9 dies, es podran visitar 23 tallers del Districte Cultural de L’Hospitalet i prop de 200 tallers a Barcelona. A l’edició d’enguany s’ha incrementat la presència de tallers de la nostra ciutat i, per primera vegada, s’oferiran demostracions i activitats per veure el dia a dia dels professionals de la creació.

Entre les activitats programades s’hi troben tallers familiars, xerrades, exposicions o la possibilitat de fer el nostre propi objecte artístic amb l’ajuda dels  professionals. El col·lectiu de creadors de la nostra ciutat ens oferiran gran diversitat d’activitats: acostament a la tècnica del mosaic; patronatge bàsic de moda; creació d’una vidriera amb la tècnica Tiffany; iniciació al Shibori, tècnica japonesa de tenyit tèxtil; creació d’un plat de vidre amb la tècnica de termoformat; elaboració de tints naturals amb residus d'aliments i xerrada amb artistes, entre d’altres.

L’Hospitalet, que hi participa per sisè cop, comptarà amb els següents tallers oberts: Actual is Design, Andrea Lería Oses, Col·lectiu CMR, Cristina Figarola, Degloriaengloria, E32, Eadimoda, Elies Carles, Elvira Pujol Masip, Espai del Vidre, Isabel Servera, Isolator Space, J. M. Bonet Vitralls, Joan Canals, Jordi Santanach, Kaleido Studios, Laia Noal, Mercè Hernández Carbonell, Paca Hernández Nuñez, Svantje Busshoff, Taller Orbita Tinta, Tangent Projects i Vanessa G.

Pel que fa a les disciplines, Tallers Oberts BCN continua mostrant tota la riquesa del teixit artístic i creatiu de la ciutat, implicant arts i oficis molt diversos:  joieria, disseny gràfic, vitrall, ceràmica, gravat, pintura, escultura, escenografia, perfumeria, fotografia, dibuix, artesania tèxtil, moda, enquadernació... Aquest any s’ha ampliat la convocatòria a altres disciplines creatives, i s’hi podran trobar més propostes en els àmbits de l’arquitectura, el disseny de producte o la il·lustració.

Aquestes jornades les organitza l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i de l’Ajuntament de L’Hospitalet a través del Districte Cultural.

Les visites als tallers són gratuïtes i per participar en les activitats cal inscripció prèvia. El programa es pot consultar al web www.tallersobertsbarcelona.cat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400