Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

31/10/2019

Els perfils de Twitter dels protagonistes de “Parèntesi?”, presents a la IV Jornada de Patrimoni Cultural

Les xarxes socials, noves narratives aplicades a l’explicació del patrimoni
Veure imatge de  Els perfils de Twitter dels protagonistes de “Parèntesi?”, presents a la IV Jornada de Patrimoni Cultural (nova finestra)
Maria Alarcón, Eugeni Miralles, Ramon Vilardell i Carmeta Fontanet són quatre personatges ficticis encarregats d’explicar l’exposició “Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola”. Ho fan des de la sala d’exposicions de Casa Espanya i a través de les xarxes socials, ja que els quatre tenen perfil a Twitter des d’on expliquen vivències i pensaments.

Aquesta manera d’explicar i projectar una exposició més enllà del marc físic va ser un dels exemples de nova narrativa presentats a la IV Jornada de Patrimoni Cultural, organitzada l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, celebrada a la Pedrera el passat 30 d’octubre.

La jornada estava centrada a explicar noves maneres de comunicar l’art, la història i la ciència utilitzant xarxes socials, aplicacions de 3D i experiències immersives. Al llarg del dia es van presentar algunes de les experiències més interessants i projectes menys coneguts.

L’exposició “Parèntesi?” aborda les condicions socials i econòmiques, els aspectes polítics i l’oci i la cultura abans i després de la guerra a través de Maria, Eugeni, Ramon i Carmeta. Tenen diferents edats i pertanyen a substrats socials diferents i els quatre podrien haver viscut a L’Hospitalet d’aquella època. A través de Twitter han explicat els canvis que se succeïen a la ciutat i han parlat de la guerra, de la manca d’aliments, de la conflictivitat laboral i de la repressió, amb enllaços multimèdia a les fonts d’informació primària.

Els comissaris de l’exposició, Cintia Alonso i Daniel Saéz, van tenir la idea de crear els perfils de Twitter com una manera de sortir de les sales d’exposició i fer-la arribar a nous públics. Aquesta nova narrativa es va presentar a través d’un vídeo, en el marc de la IV Jornada de Patrimoni Cultural.

Aquesta manera d’explicar els fets socials i polítics que van envoltar els anys de la Guerra Civil també s’ha publicat a La Cultura Social, un bloc especialitzat en cultura i patrimoni.

La mostra “Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola”, que es pot visitar fins al 3 de novembre, està produïda pel Museu de L’Hospitalet i el Centre d’Estudis de L’Hospitalet.

Últimes notícies

Veure imatge de  Escollits els patges que acompanyaran els Reis durant la Cavalcada 2020 (nova finestra)
Veure imatge de  L’artista Àngels Ribé exposa al Centre d’Art Tecla Sala “Sota l’Ossa Major" (nova finestra)
Veure imatge de  Les últimes creacions de videoart arriben a L’Hospitalet de la mà del Festival Loop (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400