Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Nogueras_Espaliu_Sin título (serie __Fotografías de Barcelona__), 1975(·)Veure imatge de Quatre galeries de L’Hospitalet participen en la setena edició del Barcelona Gallery Weekend (nova finestra)
15/09/2021

Quatre galeries de L’Hospitalet participen en la setena edició del Barcelona Gallery Weekend

  • Centre d’Art Tecla Sala, Fundació Arranz-Bravo i TPK programen exposicions coincidint amb el Gallery

Del 15 al 19 de setembre se celebra la setena edició del Barcelona Gallery Weekend (BGW) amb un programa d’exposicions, visites guiades, xerrades, presentacions i altres activitats en el qual participen 33 galeries, xifra rècord de participants, i més de 70 artistes. L’objectiu és acostar l’art contemporani a la ciutadania, fomentar el col·leccionisme i destacar el paper de les galeries com a espais generadors de cultura.

A L’Hospitalet hi participen les galeries Ana Mas Projects, Nogueras Blanchard, etHall i Alegria que han programat exposicions i diverses activitats al voltant de les mostres. El Centre Cultural Tecla Sala, la Fundació Arranz Bravo i TPK també participen en l’esdeveniment i obren la temporada de tardor amb noves exposicions.

El BGW s’inaugura el 15 de setembre a les 17 hores, simultàniament a totes les galeries participants, que també han programat diverses activitats al voltant de les exposicions com l’activació de la instal·lació sonora Phantom Islands a Ana Mas Projects; la conversa amb Joaquín García, comissari de l’exposició “L’atzar de la restitució. Pepe Espaliú (i Alberto Cardín)” a Nogueras Blanchard; la conversa amb l’artista Enrico Della Torre sobre la seva exposició instal·lada a la Galeria Alegria, o la presentació “5 textos per a 5 espais” a la galeria etHall. Els dies 18 i 19 es faran les ARCO Gallery Walk, rutes guiades per les quatre galeries de L’Hospitalet que hi participen. Les activitats i visites són gratuïtes amb reserva prèvia a través de l’agenda del BGW.

 Exposicions a L’Hospitalet

La galeria Ana Mas Projects presenta l’exposició “Watori”, la primera monogràfica a Espanya de l’artista indígena Sheroanawe Hakihiiwe (Shroana, Veneçuela, 1971). La seva obra aborda temes íntimament lligats amb l’entorn i imaginari de la seva comunitat, la memòria oral, els ritus i les creences i les tradicions ancestrals; però també amb la seva experiència sensible com a part del poble yanomami i de la preocupació per l’ecosistema en el qual habita. La mostra recull una selecció de dibuixos sobre paper fets entre 2015 i 2020.

La galeria Nogueras Blanchard obre la mostra “L’atzar de la restitució Alberto Cardín / Pepe Espaliú a Barcelona (i Alberto Cardín)”. Aquesta exposició recupera els treballs realitzats per Espaliú durant els anys que va viure a Barcelona i construeix un relat absolutament fictici entre ells i alguns textos d’Alberto Cardín, traductor, escriptor, antropòleg, filòsof i assagista. Pepe Espaliú arriba a Barcelona el 1971, una ciutat efervescent en la qual residirà fins a 1976 i on entrarà en contacte amb una escena artística que serà fonamental per a l’evolució del seu treball. El 1973, Alberto Cardín s'instal·la a Barcelona, on residirà permanentment la resta de la seva vida, participant activament de la vida cultural i intel·lectual de la ciutat; va ser una de les persones més importants dins dels orígens de la literatura LGTBI espanyola contemporània.

“Quatre parets”, de l’artista Luz Broto, és la proposta de la galeria etHall per al Barcelona Gallery Weekend, una intervenció específica per a l’espai de la galeria, construïda a partir dels seus elements estructurals, i que qüestiona la funció de la paret en un espai interior, un element que tot i separar, no pot deixar d’assenyalar què hi ha a un costat i l’altre.

Enrico Della Torre exposa “Cut Outs Paintings” a sala A de la galeria Alegria, pintures que examinen les possibilitats de l’espai pictòric, els elements presents i latents del quadre. La relació entre l’estructura i l’espontaneïtat, l’actitud minimalista i expressionista, el rigor del rectangle monocrom i la llibertat d'uns pocs gestos a penes esbossats. La sala B acull “Interface”, els retrats creats per l’artista belga Julien Meert.

El Centre Cultural Tecla Sala obre dimecres, 15 de setembre, l’exposició “Fora de cap lloc”, la primera retrospectiva dedicada a Vicens Vacca, un dels artistes de referència de l’art sonor a Catalunya, amb una selecció de quinze treballs que van des de la dècada dels anys vuitanta fins a l’actualitat. L’exposició abasta més de 35 anys de la trajectòria de l’artista, començada a mitjans dels anys vuitanta, que ha experimentat amb la incidència del so en el mitjà artístic. S’hi inclouen produccions com Literatura universal (1986), una acció amb el premsatge i cisallament d’un automòbil ple de llibres; l’obra sonora Història de la música (1996); Zero còpia (2014-2016), en què es qüestiona l’autoria de l’obra d’art, o Zen (2016-2018) i Grand Hall Lament (2013), apps sonores per a telèfons mòbils, entre d’altres.

Exposició oberta fins al 9 de gener. De dimarts a dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns feiners, tancat.

La Fundació Arranz-Bravo obre al públic el dia 15 la mostra “Arranz-Bravo. Present continu”, una exposició dedicada a la seva obra més actual. A través d’una selecció de pintures, escultures i obra sobre paper, la mostra celebra els 80 anys de l’artista i el moment artístic present d’un dels pintors catalans vius més rellevants de la generació dels anys seixanta, que segueix en plena activitat.

Exposició oberta fins al 21 de novembre. De dijous a dissabte, de 17 a 20 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h.

TPK presenta el llibre i l’exposició de dibuixos d’Agustín Fructuoso Autoretrats en temps de confinament. Durant el confinament i davant la impossibilitat d’anar al seu taller, l’artista es va proposar fer un autoretrat diari fins que se li esgotés el paper disponible a casa seva. El resultat de l’autoproposta són 62 dibuixos que han donat lloc a la publicació d'un llibre i una exposició. Un projecte que té un objectiu solidari, els beneficis de la venda de llibres i dibuixos es destinaran a l'associació AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya).

L’exposició és oberta fins al 24 d’octubre amb visites concertades a través del telèfon 615 535 105.

Podeu consultar la programació completa a la pàgina web del Barcelona Gallery Weekend.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400