Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de ES_CULTURA, festival d’art públic a L’Hospitalet (nova finestra)
27/09/2022 13:00:00
Cultura

ES_CULTURA, festival d’art públic a L’Hospitalet

L’objectiu del festival és crear vincles entre les persones i els espais on viuen

La plaça de la Cultura del barri de Bellvitge, i els seus voltants, seran el centre d’un nou concurs d’intervencions artístiques, el Festival ES_CULTURA. El concurs està adreçat a estudiants de primària i secundària, universitaris i artistes individuals i col·lectius de la ciutat. Aquesta activitat compta amb el suport del Districte Cultural de L’Hospitalet.

Les propostes s’instal·laran als punts seleccionats pels mateixos participants i poden ser objectes autoportants o suportats en el mobiliari urbà, així com actuacions no permanents a les superfícies de paviments i murs. Els participants realitzaran el muntatge amb el suport del personal tècnic de l’organització. Les instal·lacions romandran a l’espai públic durant els dies 26 i 27 de novembre.

Les propostes hauran d’abordar algun dels aspectes següents:

· Memòries: transmetre i compartir històries i experiències personals vinculades als espais públics.
· Objectes parlants: transformar el mobiliari urbà en objectes que transmetin missatges i idees.
· Espais buits: identificar espais que passen desapercebuts i dotar-los d’un significat nou.
· Àgora: proposar temes de debat sobre problemàtiques socials i culturals que afecten la vida de la comunitat i l’ús de l’espai públic (canvi climàtic, aïllament social, multiculturalitat, etc.).

Aquest festival s’emmarca dins el projecte A-Place, amb finançament de la Unió Europea, que en els darrers dos anys ha facilitat que centres educatius, culturals i artístics de la ciutat en col·laboració amb l’Escola d’Arquitectura La Salle duguin a terme un programa d’activitats en diferents barris de L’Hospitalet amb l’objectiu de crear vincles entre les persones i els espais on viuen.

La darrera d’aquestes activitats va consistir en una instal·lació efímera d’objectes a la plaça de la Cultura i espais confrontants, que va tenir lloc del 9 al 16 de novembre de 2021. En aquesta nova edició, s’obre la participació a alumnes d’altres barris de la ciutat.

Un jurat popular seleccionarà tres instal·lacions, una per cada secció del concurs, que rebran els següents premis:

· Estudiants d’ensenyament primari i secundari: 200 euros
· Estudiants universitaris: 500 euros
· Artistes individuals i col·lectius: 1.000 euros

Les bases del concurs es poden consultar en el següent enllaç. Les propostes s’enviaran per correu electrònic a info@a-place.eu fins al 4 de novembre.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400