Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
25/06/2020

Un barri, un mundo, nova intervenció mural al passatge de la plaça de la Llibertat

L’Hospitalet sumarà un nou mural d’art urbà amb el treball que l’alumnat de Pràctiques Artístiques d’Intervenció, del grau de disseny d’EINA (Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona), impartida per l’artista i docent Enric Font, està fent aquests dies al passatge de la plaça de la Llibertat. Un llarg mural a peu de carrer i dues intervencions sobre les cobertes de l’aparcament, visibles especialment pels veïns i veïnes de l’edifici del passatge.

Un barri, un mundo és un collage amb il·lustracions de la vida quotidiana del barri que els alumnes plasmaran sobre la paret fins al pròxim 27 de juny, a partir del projecte que han treballat al llarg del curs. Està format per un seguit d’escenes quotidianes que es donen a qualsevol llar: estendre la roba, passejar el gos, llegir al llit, dutxar-se, tocar la guitarra, cuinar, mirar pel balcó..., escenes del dia a dia que es converteixen en nexes d’unió entre els veïns. Cada estudiant que ha participat ha fet una il·lustració i el procés culmina en una única imatge coral que s’emmiralla en la diversitat del carrer.

El mural Un barri, un mundo és el resultat del projecte Reclam, impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i realitzat per l’Associació Coneix l’Art i EINA, amb l’objectiu de millorar l’habitabilitat i l’aspecte del passatge per als vianants.

El projecte va tenir una primera fase en la qual es va fer un treball de camp per recollir dades i saber com els veïns i les veïnes es relacionen amb l’espai. A partir del diagnòstic resultant es van obtenir dades d’ús, de percepció i d’opinió. El projecte està dirigit pels artistes i professors d’EINA Artur Muñoz, en la part conceptual, i Enric Font, que s’ha fet càrrec de la part pictòrica.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400