Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La Biblioteca la Bòbila participa en la BCNegra (nova finestra)
27/01/2021

La Biblioteca la Bòbila participa en la BCNegra

  • Acollirà una exposició sobre l'escriptor David Goodis
  • El club de lectura de novel·la negra comentarà Las jaurías, l'últim Premi LH Confidencial
  • Es posarà a prova els coneixements dels amants del gènere amb un concurs sobre pseudònims

La Biblioteca la Bòbila participa un any més a la BCNegra, la cita anual dels amants de la novel·la negra i policíaca. En aquesta edició, a causa de les restriccions decretades per frenar la Covid, una bona part de les activitats es farà en format virtual.

De l'1 al 28 de febrer, el vestíbul del Centre Cultural la Bòbila estarà ocupat per l'exposició bibliogràfica al voltant de la vida i l'obra de l'escriptor David Goodis (1917-1967). És autor d'una vintena de títols com Dispareu contra el pianista, Vigileu aquesta dona, El lladre o Carrer sense retorn. Moltes de les seves obres van ser adaptades al cinema, com Dark Passage (Senda tenebrosa), protagonitzada per Humphrey Bogart i Lauren Bacall i considerada com un dels clàssics del cinema negre. L'escriptor Xavier Coma el defineix com el "poeta de la víctima, de l'home perseguit i acorralat per l'acció cega dels mecanismes i organismes que haurien de protegir l'individu".

A través de la plataforma Zoom es podrà participar en el club de lectura Crims.cat, que coordina Manuel L. Poy. La senyora dels dimarts, de Massimo Carlotto, és la novel·la escollida (2 de febrer, a les 19 hores).

El 13 de febrer, a les 11 hores, la Bòbila proposa una ruta literària per Ciutat Vella amb Rosa Mora i Lilian Neuman per descobrir l'impacte de la dona a la novel·la negra: víctimes, executores, investigadores, rebels i justicieres. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia i només es podrà realitzar si s'aixequen les restriccions de mobilitat.

A la Conversa amb Eduard Palomares coneixerem l'òpera prima d'aquest periodista d'El Periódico que, amb No cerramos en agosto, ha renovat el panorama de la novel·la negra barcelonina. És una novel·la diferent, allunyada de la violència, la morbositat i la foscor, que retrata els mals actuals que sobrevolen la ciutat. Tindrà lloc el 17 de febrer, a les 19 hores, a través de la plataforma Jitsi.meet.

El 23 de febrer, el Club de lectura de novel·la negra comentarà Las jaurías, d'Alberto Gil, obra guanyadora del Premi L'H Confidencial 2020. A les 19 hores, a través de la plataforma Zoom.

Finalment, durant tot el mes de febrer es pot participar en el concurs Pseudonym Crime Quiz. Com el seu nom indica, els concursants posen a prova els seus coneixements sobre els pseudònims que utilitzen autors i autores de novel·la negra molt coneguts. Qui encerti les deu preguntes entrarà en el sorteig d'un lot de novel·les de crims. Més informació sobre les activitats i els formularis per a les inscripcions en aquest enllaç

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400