Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’escultor Sergi Aguilar exposa els seus “Mapes amètrics” al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
19/03/2024 10:00:00

L’escultor Sergi Aguilar exposa els seus “Mapes amètrics” al Centre d’Art Tecla Sala

Cultura

El Centre d’Art Tecla Sala acull l’exposició “Mapes amètrics”, de l’escultor Sergi Aguilar, que s’inaugura el pròxim dijous, 21 de març, a les 19 hores. La mostra -comissariada per Teresa Blanch- s’inclou en el cicle Observatori Tecla Sala.

Sergi Aguilar (Barcelona, 1946) es va formar a l’Escola Massana i al Conservatori de les Arts del Llibre de Barcelona entre 1962 i 1967 i, posteriorment, va ampliar formació en estades personals a París, Londres, Praga, Stuttgart i Menorca. Va iniciar el seu treball com a escultor el 1972, ha treballat el marbre i l’acer i, des dels anys noranta, tradueix en obra escultòrica dibuixos i fotografies d’espais que ha visitat. A l’inici dels 2000, abandona l’escultura com a mètode únic de treball per centrar-se en el territori com a eix de la seva obra.

Per Sergi Aguilar, “les rutes podrien ser un esquelet de la terra”, explorat en centenars de dibuixos inèdits que reescriuen l’experiència del viatge amb nombrosos bucles de coordenades, registres fotogràfics, senyals i mapes fragmentats. Un mural de paraules sobre ubicacions en el territori acompanya els conjunts de gràfics i dibuixos. Aguilar és un artista compromès amb la idea d’una construcció activa dels llocs, com a resultat de les experiències de desplaçament i fluctuació que comporta transitar en estreta complicitat amb els fenòmens espaciotemporals de la natura.

Aquesta exposició s’emmarca en el cicle Observatori Tecla Sala, un espai que vol afavorir la prospecció d’artistes en actiu i de llarga trajectòria del nostre país. Observatori Tecla Sala neix amb la idea de donar suport a aquests creadors i divulgar els seus treballs més recents.

Sergi Aguilar ha participat en exposicions individuals i col·lectives en galeries d’arreu d’Europa i dels Estats Units, així com al Museu Guggenheim de Nova York, al Carnegie Museum of Art de Pittsburgh o la Fundació Gulbenkian de Lisboa. També hi ha obra seva a l’espai públic en ciutats com Barcelona, Vila-seca o Vitòria.

“Mapes amètrics” es podrà visitar del 21 de març al 14 de juliol al Centre d’Art Tecla Sala (avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44).

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400