Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

09/01/2020

Teatre inclusiu per a persones sordes al CC la Bòbila

Veure imatge de  Teatre inclusiu per a persones sordes al CC la Bòbila (nova finestra)
El Centre Cultural la Bòbila posa en marxa un projecte pioner. Sota el segell Gestviu, s’ha creat un circuit anual de teatre inclusiu per a persones sordes o amb dèficits auditius. Els espectacles tenen a veure amb totes les disciplines que utilitzen el gest o el moviment com a eina narrativa amb un denominador comú: tots pertanyen al gènere de la comèdia.

El cicle consta de 9 actuacions diferents, amb la programació d’obres amb un valor artístic actual en el circuit teatral convencional. Els espectacles han estat redirigits perquè siguin totalment comprensibles per les persones sordes.

El projecte neix d’una necessitat no satisfeta: que les persones sordes tinguin accés a una cultura que no sigui la seva pròpia o la que la comunitat crea, realitzada en un llenguatge que els permeti comprendre l’espectacle i que doni la mateixa accessibilitat a sords i oients.

Tot respectant el treball creatiu de les companyies, els espectacles que s’oferiran en aquest cicle han passat per petites modificacions en la direcció escènica per transformar un llenguatge escènic parcialment comprensible en un de completament comprensible.

Les representacions tindran lloc el primer dissabte de mes, a les 21 hores. El primer espectacle s’oferirà l’11 de gener, a càrrec de Carlo-Mô, un referent del clown com a artista i com a mestre. A Gesto es todo es veuran els millors números gestuals dels seus 15 anys de carrera.

Gestviu és possible gràcies a Espectacles Dr. Bombolla, l’empresa distribuïdora dels espectacles, formada per Roger Freixas, pallasso i gestor cultural amb més de 10 anys en el sector i amb experiència amb la comunitat sorda, i Maria Alexandra Pardo, actriu i directora de teatre i sorda, amb més de 4 anys de formació a l’escola Moveo. Com a integrants de la Companyia de Clown Dr. Bombolla han actuat dues vegades en la biennal de sords i en l’espai per a persones sordes Almasilenciosa del teatre Almazen.

Les entrades es poden comprar en línia i al Centre Cultural la Bòbila el mateix dia de la representació.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400