Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Summer Experience acosta la cultura de petit format a tota la ciutat (nova finestra)
20/06/2022 10:30:00
Cultura

El Summer Experience acosta la cultura de petit format a tota la ciutat

Els sis districtes desplegaran més de 70 propostes culturals pensades per a tots els públics.Enguany, el festival Per Amor a L’Hart se suma a l’oferta cultural d’estiu.

Comença una nova edició de Summer Experience, el cicle d’activitats culturals estiuenques pensat perquè arribi a tots els carrers i les places de la ciutat. Del 25 de juny  al 22 de juliol, els sis districtes de L’Hospitalet desplegaran més de 70 actuacions relacionades amb les arts escèniques, la música en directe, la ciència al carrer i moltes propostes més per passar les tardes i nits d’estiu. Enguany, entre l’oferta cultural, destaca la incorporació de la 18a edició de Per Amor a L’Hart, el festival d’arts de carrer consolidat a la nostra ciutat.


Cultura de petit format per a tothom

Durant tot un mes, els sis districtes de la ciutat seran el gran escenari d’una variada oferta cultural. Els jardins de la Biblioteca de Can Sumarro seran l’epicentre de la programació del Districte I (el Centre, Sant Josep i Sanfeliu). Algunes d’aquestes activitats seran l’observació astronòmica amb Univers Quark, el taller de circ social a càrrec de Florida Circus Times, el rock hospitalenc de Perfecto Desorden, l’exhibició de diverses disciplines de danses urbanes i un tast de vins de proximitat de la mà de Sui Generis en el marc de la desena edició de Biblioteques amb DO. L’actor Pere Arquillué i el músic Toni Ubach posaran veu i melodia musical a la poesia de Gabriel Ferrater amb l’espectacle Fil de memòria.

Per la seva banda, el Districte II (Collblanc-la Torrassa) centra el seu programa al parc de la Marquesa amb arts plàstiques a càrrec de l’associació d’artistes Drapaire-Art de L’Hospitalet, monòlegs científics protagonitzats per investigadores de l’IDIBELL, circ amb Ska Circus, dansa  i propostes musicals que ens retornaran els sons del rock’n’roll dels 50-60 amb Diana & The Resound i altres gèneres musicals com el rhythm & blues, soul de The Lákazans i el flamenc de la Cia. La Lunares amb Pureza. Aquest parc emblemàtic també serà testimoni de la Festa de l’Orgull de L’Hospitalet.

Santa Eulàlia i Granvia Sud (Districte III) seran l’escenari per a actuacions com la reunió dels hospitalencs Camàlics, formació dissolta fa gairebé 20 anys; el circ de Dancing Marabú amb música en viu, i la fusió musical d’Alaire amb elements de rumba, ritmes llatins, folk celta i flamenc. Xavi Torres Trio ens presentarà el seu treball Quarentena songs, realitzat durant el confinament de la pandèmia. El Districte III també serà l’escenari de la segona edició de Dones que habiten a Can Trinxet, un homenatge a les més de 1.500 dones que van treballar a Can Trinxet per part de dones treballadores del món de la cultura.

Les propostes d’art urbà les trobarem als districtes IV i V (la Florida-les Planes i Pubilla Cases i Can Serra): tallers de cultura urbana Urban Experience al parc del Pont de Matacavalls i batalla de cançons (classificació nacional BDP), a més de varietat d’actuacions de música, danses del món i circ. El Districte VI (Bellvitge-Gornal) centra la seva proposta en  un gran ventall de música en directe: folk tradicional, versions pop-rock dels 80, flamenc, jazz, rumba i música fusió per acompanyar les nits d’estiu.


Per Amor a L’Hart, del 30 de juny al 2 de juliol

Dins el marc de Summer Experience, el festival Per Amor a L’Hart (PALH) torna a les seves dates habituals i demostra que és un esdeveniment imprescindible de les arts de carrer amb dansa urbana i contemporània, circ i música en viu. 

L’espai central continuarà sent el parc de la Remunta, però també tornen com a escenaris  la plaça de l’Ajuntament, els jardins de la Biblioteca de Can Sumarro i la plaça Lluís Companys.

El PALH està organitzat per Bipol·art, entitat cultural de la ciutat, i compta amb el suport de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i del Districte Cultural de la ciutat. També compta amb la col·laboració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400