Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

03/09/2020

Torre Barrina acull el projecte Stand-up science, que prepara científics de l’IDIBELL per convertir-se en youtubers de ciència

Veure imatge de Els monologuistes es preparen a Torre Barrina (nova finestra)

L’IDIBELL i Torre Barrina col·laboren en una nova edició del projecte Stand-up science, creat per afavorir la divulgació científica i potenciar l’habilitat comunicativa dels científics. L’objectiu principal és generar una plataforma perquè els joves investigadors arribin a tots els públics, especialment als adolescents i joves, i promoguin el coneixement de la ciència i l’IDIBELL. El projecte prepara les persones que hi participen per crear una xerrada divulgativa, defensar-ne la tesi i produir un vídeo de ciència.

El projecte uneix les polítiques desenvolupades a L’Hospitalet d’innovació en comunicació científica i gestió cultural. Aquesta tercera edició té lloc en un escenari d’emergència sanitària on tothom mira cap a la ciència i que posa de manifest la necessitat de disseminar el coneixement científic a tots els racons de la ciutat.

Set investigadors de l’IDIBELL participen en l’Stand-up science 2020, organitzat en un format híbrid que combina formacions en línia i experiències presencials. Per una banda, es prepara els participants per crear i fer en directe una xerrada divulgativa de ciència; i, per l’altra, se’ls forma per produir un vídeo a YouTube de ciència. Els tallers són aplicats i es basen en l’anàlisi de vídeos de YouTube de divulgació científica i en el desenvolupament en grup de diferents idees per fer-ne els guions. Un segon taller serveix per acabar de treballar els guions que es mostren al públic en una acció divulgativa inesperada (pop-up). El darrer dia es dedica a la gravació del material per editar els vídeos per a YouTube. 

Amb aquest projecte, els joves investigadors expliquen els seus projectes de recerca d’una manera divertida i entretinguda. 
Els participants en aquesta edició seran els protagonistes dels Monòlegs científics que tindran lloc divendres, 4 de setembre, a les 19.30 hores al parc de la Marquesa, una activitat que forma part del programa del Summer Experience del Districte de Collblanc-la Torrassa.

El 10 de setembre, Torre Barrina, equipament de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, acollirà els rodatges del vídeos que s’editaran i es penjaran en el canal de Youtube de l’IDIBELL.

En les dues anteriors edicions (2018 i 2019), Stand-up science ha donat lloc a les 12 peces audiovisuals amb més visualitzacions del canal YouTube de l’IDIBELL, que sumen 13.245 visualitzacions.

Stand-up mostra l’interès de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de l’IDIBELL de promoure iniciatives que contribueixin a establir la connexió entre la cultura científica i la participació col·lectiva i que la ciutadania gaudeixi de la ciència gairebé sense adonar-se’n, en formats analògics o digitals, a les escoles, carrers, mercats i a YouTube, respectant els formats, els espais i les plataformes.

Stand-up science és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’IDIBELL, impulsada dins del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), emmarcat en la RIS3CAT i en el programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020 “L’Hospitalet, ecosistema innovador de salut”.

En el projecte també hi col·labora l’empresa Eduscopi, dedicada a la comunicació, la divulgació i l’educació científica.

Últimes notícies

Veure imatge de El Brujo obre la temporada amb Dos tablas y una pasión (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques per al Barcelona Gallery Weekend a L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet participa en el Sónar+D amb una proposta que uneix art, recerca i innovació (nova finestra)
Veure imatge de Carlos Saura, autorretrato múltiple Berlín, 1994 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400