Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

04/12/2020

Del 4 de desembre al 7 de gener, la llum de Nadal il·lumina L’Hospitalet

Veure imatge de Del 4 de desembre al 7 de gener, la llum de Nadal il·lumina L’Hospitalet (nova finestra)

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, acompanyada pel regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, han presentat avui el programa d’activitats de Nadal a L’Hospitalet. Un Nadal que sens dubte quedarà en el nostre imaginari com un repte per a la ciutadania i l’Administració en l’actual context sanitari.

L’alcaldessa ha explicat que “portem mesos preparant aquest programa d’activitats, perquè cap nen ni nena de L’Hospitalet es quedi sense viure la il·lusió de Nadal”. Marín ha afegit que un equip de més de 200 persones treballaran aquestes festes per donar llum al Nadal i “fer possible unes activitats pensades per ser viscudes en família”.

L’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats descentralitzat, per evitar desplaçaments i aglomeracions, amb quatre grans espais centrals de ciutat i una cinquantena d’activitats repartides a cadascun dels barris de la mà de col·lectius d’artistes i companyies de teatre com Bipol·art, Trànsit Projectes, la Industrial Teatrera, La Tal i el cineasta Juan Cruz.


Circ d’Hivern, a la plaça de la Cultura

Del 19 de desembre al 7 de gener, el Circ d’Hivern s’instal·la a la plaça de la Cultura, un espai obert i ampli per acollir grans i petits, on artistes de trajectòria nacional i internacional oferiran un espectacle amb el circ i la dansa com a protagonistes. Atenent a la situació sanitària, l’aforament màxim de la carpa serà de 120 persones i caldrà reservar-ne prèviament les entrades. Es faran dues funcions diàries, a les 12 i a les 18 hores. Només hi haurà una funció, però, els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener, a les 12 hores, i  l’1 de gener, a les 18 hores.

Per a aquesta activitat cal fer reserva prèvia d'entrades en aquest enllaç.

Campament Reial, al parc de les Planes

Enguany els Reis han decidit instal·lar un campament al parc de les Planes. El 27 de desembre els patges tindran a punt les carpes reials per esperar l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar. Les tres carpes identifiquen la procedència dels seus inquilins: la carpa de Melcior prové de les faldes de l’Himàlaia; la de Gaspar, de les terres més àrides de l’Orient, i la de Baltasar, de l’Àfrica negra.

Un carilló gegant de Nadal permetrà l’entrada dels visitants. Un cop a dins no hi faltaran l’estel de Nadal, els carters amb les bústies, els recollidors de xumets, la Carbonera, la carrossa dels Regals, els llits d’anar a dormir, la xemeneia que treu fum amb el forn del carbó...

El campament és ple d’animació i música, però també s’hi fa molt feina. Cotxes carregats de regals arriben des de la Fàbrica de Joguines per omplir la carrossa dels regals; els treballadors reials recorren el campament amb les cartes que els Reis ja han llegit, i una ambulància molt especial recorda als assistents les mesures sanitàries que cal respectar.

Del 27 de desembre al 5 de gener, de 17 a 21 hores. Tancat els dies 31 de desembre i 1 de gener.

Per a aquesta activitat cal fer reserva prèvia d'entrades en aquest enllaç.


Fàbrica de Joguines, a Can Trinxet

A partir del 27 de desembre, els treballadors reials instal·len a Can Trinxet la Fàbrica de Joguines, per comprovar que totes les comandes estiguin preparades per a la nit de Reis. Un mapping a la façana de Can Trinxet rebrà els visitants i els treballadors reials —trapelles i divertits— i els convidarà a entrar i lliurar les seves cartes. A l’interior trobaran diferents espais, inclosa una oficina de correus, on els nens i les nenes podran lliurar les cartes i rebre un certificat conforme l’han entregat. A l’empaquetadora veuran com els treballadors reials obren les cartes, les miren i empaqueten els regals. I al magatzem comprovaran com s’amunteguen els regals amb el nom del seu destinatari per repartir-los la nit de Reis.

Per a la tranquil·litat de tots, una projecció difondrà un missatge dels tres Reis de l’Orient confirmant que estan rebent totes les cartes i que aviat tindran notícies seves.

La Fàbrica de Joguines estarà oberta del 27 de desembre al 5 de gener, de 17 a 21 hores. Tancat els dies 31 de desembre i 1 de gener.

Per a aquesta activitat cal fer reserva prèvia d'entrades en aquest enllaç.

Nadàlia —Fàbrica de Caramels i Bosc dels Desitjos—, al parc de la Marquesa

El parc de la Marquesa es convertirà en un espai màgic amb personatges molt especials que ensenyaran als visitants com es fan els caramels, i on trobarem també el Bosc dels Desitjos, dedicat als somiadors i somiadores de tot el món. El Mestre Carameler donarà la benvinguda i la Confitera ens espera amb fils de mil colors, paper i llapis especials per escriure desitjos. Un senyor dels encàrrecs ensenyarà la part frondosa del bosc, on es podran penjar els desitjos i llegir els de l’altra gent. Desitjos anònims i compartits alhora.

La Fàbrica de Caramels i el Bosc dels Desitjos estaran oberts del 27 de desembre al 5 de gener, de 17 a 21 hores, i tancats els dies 31 de desembre i 1 de gener. L’espectacle té una durada d’uns 15 minuts.


Fira de Nadal i Reis, a la rambla de la Marina, entre els carrers d’Enric Prat de la Riba i de Provença.

El tradicional mercat de carrer amb parades d’artesania, roba, complements, joguines i alimentació. Allà hi podrem trobar tot el que necessitem per decorar la llar de Nadal i altres productes típics d’aquest dies.

La XXVIII Mostra Pessebrista

L’edifici de l’Harmonia del Museu de L’Hospitalet acull la XXVIII Mostra Pessebrista de L’Hospitalet. Es tracta d’una de les tradicions més arrelades del Nadal a la ciutat. Enguany combina els tradicionals naixements i pessebres clàssics amb propostes més actuals que arriben d’artistes instal·lats al Districte Cultural de L’Hospitalet i que practiquen disciplines relacionades amb l’art de carrer: Cir, Manoluts, Dirty, Garbi KW, Delestrista i Aitana Giráldez. Han estat convidats amb l’objectiu de mostrar mirades diferents al voltant de la tradició.

La Mostra Pessebrista es podrà visitar del 17 de desembre al 6 de gener

La llum de Nadal també arriba al Museu, coincidint amb la inauguració de la Mostra, s'encendrà la il·luminació exterior dels tres edificis del Museu. La decoració lluminosa de l'Harmonia estarà relacionada amb els pessebres que acull al seu interior.


Una nit de Reis televisiva

La tradicional arribada dels Reis d’Orient s’ha vist alterada per la situació sanitària. La visita de Ses Majestats a la ciutat està assegurada, però el format ha canviat una mica: Melcior, Gaspar i Baltasar no es passejaran pels carrers el 5 de gener, sinó que els veurem a través de la pantalla.

Enguany, la nit de Reis caldrà sintonitzar a les 19 hores la Televisió de L’Hospitalet o connectar-se via streaming al canal LHDigital i el Facebook de l’Ajuntament per gaudir-la, amb moltes sorpreses, com ara La clau, un curtmetratge creat pel cineasta Juan Cruz o el missatge d’uns Reis Mags molt especials i connexions amb diferents punts de la ciutat.

A més, els nens i nenes de la ciutat, podran lliurar les seves cartes a les bústies reials que es col·locaran a tots els barris de la ciutat. Melcior, Gaspar i Baltasar respondran en un format multimèdia tots els infants que ho facin.


Campanya de comerç “Celebra les festes amb els teus” i enllumenat

L’Ajuntament ha preparat una campanya per promoure el consum de proximitat, que té com a lema “Celebra les festes amb els teus” i “compra i consumeix als establiments de casa”, que posa l’èmfasi en la consolidada oferta de comerç, restauració i centres d’estètica de la ciutat, uns sectors molt castigats per la situació de crisi econòmica generada per la Covid-19.

També, de forma excepcional, aquest any l’Ajuntament assumirà íntegrament el cost de la instal·lació i el consum elèctric dels llums i de les garlandes de Nadal de tota la ciutat, incloses les zones comercials. Es tracta d’una mesura per ajudar el comerç de la ciutat, un dels sectors més castigats per la Covid-19. Així, a més de la plaça de l’Ajuntament i de les rambles de Just Oliveras i de la Marina, també s’il·luminaran un total de 67 carrers i avingudes de tots els barris de L’Hospitalet. Per garantir l’estalvi energètic, l’enllumenat combina bombetes de baix consum i leds. Els llums estaran encesos des del 20 de novembre fins al 6 de gener, tots dos inclosos.

L’Ajuntament de L’Hospitalet s’ha abocat en el guarniment dels carrers. Així, ha col·locat un avet natural de grans dimensions a la plaça de l’Ajuntament i, per primer cop, a cadascun dels districtes. També ha instal·lat avets cònics de leds a la resta de barris de la ciutat. La decoració s’ha completat amb la instal·lació de fanals vermells als diferents equipaments municipals i de bústies reials fixes i mòbils per tota la ciutat.

Programa de Nadal

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400