Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

20/10/2016

Educació

Constitució del Consell de Nois i Noies 2016-2017

L'acte s’ha fet al Saló de Plens de l’Ajuntament

Veure imatge de  Constitució del Consell de Nois i Noies 2016-2017 (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, han presidit avui el ple de constitució del Consell de Nois i Noies (CNiN) de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2016-2017, que s’ha celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament. A l’acte hi han assistit també les direccions dels centres, el professorat i la família dels nois i noies.

El Consell de Nois i Noies és un òrgan participatiu format aquest curs per 91 alumnes de 54 centres de primària i 37 centres de secundària escollits entre l’alumnat de 28 centres educatius públics i concertats de la ciutat. Enguany s’incorporen al Consell 37 nous consellers i conselleres de primària i 24 de secundària.

Núria Marín ha destacat que “aquest curs ha començat amb bones notícies, d’una banda amb un Premi Ciutat Educadora pel desenvolupament del programa Aprenentatge Servei i d’una altra per la posada en marxa dels professors auxiliars de conversa en anglès a 4t de primària de les escoles de la ciutat, una iniciativa de l’Ajuntament”. Marín ha exposat que l’educació és una prioritat per al consistori “és important que entre tots fem una ciutat educadora”.

Com cada any, l’alcaldessa ha fet diferents encàrrecs als consellers i a les conselleres de primària i de secundària perquè els treballin durant el curs. D’aquesta manera, els nois i les noies exerciten la participació projectiva, que els permet visualitzar el resultat de la seva feina en la millora de la ciutat.

Als nois i a les noies de primària, l’alcaldessa els ha encarregat executar el projecte de la Bústia del Consell. El curs passat, els nois i les noies van dissenyar aquesta bústia i ara es tracta d’instal•lar-ne una a cada biblioteca de la ciutat i als centres educatius per tal que s’hi puguin dipositar preguntes o reflexions sobre un tema de ciutat que afecti els infants. Els consellers i les conselleres dinamitzaran la participació de les seves escoles en la iniciativa. L’alcaldessa ha proposat els jocs infantils com una de les qüestions a plantejar a través de la Bústia del Consell.

A diferència de primària, on es treballa un mateix tema, a secundària funcionen tres grups.

Al grup Urbanisme i coneixement de ciutat l’alcaldessa els ha encarregat que treballin com ha de ser el camí fins al riu, creant un itinerari mitjançant eines de localització geocaching en el marc del projecte Padrins del riu.

El grup Mitjans de comunicació, com és habitual en els darrers cursos, treballarà l’elaboració d’un audiovisual sobre el tema “Desmuntant tòpics”, sobre estereotips de bellesa i les seves repercussions. El projecte consisteix en la realització d’un audiovisual dissenyat i protagonitzat pel mateix alumnat amb l’objectiu que facin una reflexió crítica sobre la manera que els mitjans de comunicació difonen imatges estereotipades de la nostra societat i la seva diversitat cultural.

L’alcaldessa ha encarregat aI grup Ús del temps lliure, a més de l’organització del concert L’Hospi Sona, posar nom i participar en el disseny d’activitats del nou equipament de joves de Ca n’Arús. D’aquesta manera, es dóna continuïtat a la feina del grup d’Urbanisme-coneixement de ciutat que l’any passat va treballar en el disseny de l’equipament.

En el decurs de l’acte de constitució, Núria Marín i Jaume Graells han lliurat els carnets als nois i a les noies que s’incorporen aquest curs al Consell i que els acrediten com a membres d’aquest òrgan participatiu.

El Consell de Nois i Noies és un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell és constituït per nois i noies de 10 a 16 anys elegits, a principi de curs, entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies. La permanència al Consell és com a màxim de dos cursos i cada curs se’n renova una part.

El Consell de Nois i Noies s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, en què la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i de les noies.

Últimes notícies

Veure imatge de Es renoven més de 1.700 bancs de l’espai públic (nova finestra)
Veure imatge de Joventut i Barradas inicien la temporada de tardor  (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques dins el Barcelona Gallery Weekend  (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400