Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

28/11/2018
Ple municipal

El Ple municipal aprova la modificació del PGM per a la regulació de l’ús hoteler al sud de la Granvia

Veure imatge de  El Ple municipal aprova la modificació del PGM per a la regulació de l’ús hoteler al sud de la Granvia (nova finestra)
El Nomenclàtor incorpora una vintena de noms per a espais fins ara innominats i introdueix canvis en la denominació d’una trentena de vials

El Ple municipal ha aprovat la modificació puntual de Pla general metropolità per a la regulació de l’ús hoteler al sud de la Granvia de L’Hospitalet, a l’entorn de la Fira i de l’eix de la Granvia.

L’àmbit de modificació del planejament comprèn les parcel•les amb qualificació industrial, situades als polígons industrials de Granvia Sud i de Pedrosa, enfrontades a les avingudes de la Granvia i de Joan Carles I; als carrers de les Ciències, de José Agustín Goytisolo i de Montserrat Roig, i al carrer de la Botànica, entre els carrers de Miguel Hernández i de la Metal•lúrgia.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de l’Hospitalet va aprovar el juliol de 2016 el document Oportunitat i criteris urbanístics d’implantació hotelera al terme municipal de L’Hospitalet de Llobregat, que recollia la dotació hotelera existent, les oportunitats potencials d’implantació de nous hotels i els criteris del seu futur desenvolupament al municipi. Al document es descriuen tres sectors que ofereixen un potencial molt important per acollir noves localitzacions hoteleres, un d’aquests eixos és el del Sector de la plaça d’Europa, el Sector Pedrosa i el Sector Granvia Sud, que és el que ara es proposa com a àmbit d’aquesta modificació puntual de PGM.

El projecte, un cop passi el termini d’informació pública, s’haurà de trametre al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per a la seva aprovació definitiva.

Així mateix ha tirat endavant la modificació del Pla general metropolità de l’àmbit de Collblanc que amplia la seva superfície amb la incorporació de dues finques. Aquest fet permet reestructurar l’àmbit d’actuació, incrementant la zona verda i la superfície destinada a equipament públic, que passa de 344,86 m2 a 468 m2 en un sol edifici. Aquest canvi no suposa cap augment del sostre residencial ni cap modificació dels usos.

L’H manté el seu compromís amb les beques menjador

També s’ha aprovat la justificació del conveni de col•laboració entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Consell Comarcal del Barcelonès per a l’assignació d’ajuts complementaris als ajuts individuals de menjador per als alumnes de les escoles de L’Hospitalet el curs 2017-2018 per import d’1.447.216 euros. Així, aquest curs s’han cobert les necessitats bàsiques d’alimentació escolar de més de 4.000 alumnes.

Una vintena de noms s’incorporen al Nomenclàtor

El Ple ha donat llum verda a la modificació del Nomenclàtor de carrers, que incorpora una vintena de noms per a espais fins ara innominats i introdueix canvis en la denominació d’una trentena de vials. Aquesta és la modificació més important feta des de la revisió de l’any 2006 i és fruit del treball dut a terme per la Comissió del Nomenclàtor, presidida pel tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, José Castro, i formada per tècnics municipals i membres del Centre d’Estudis de L’Hospitalet i del Centre de Normalització Lingüística. La proposta també ha rebut aportacions veïnals i ha estat debatuda en un procés participatiu als consells de districte.

El nou Nomenclàtor presenta un text corregit i millorat dels 564 noms de carrers, places i jardins de la ciutat, amb propostes de modificació que anomenen 19 espais nous o innominats, la majoria dels quals s’han dedicat a dones: Anna Frank; les pintores Ángeles Santos i Artemisia Gentileschi; les pedagogues Maria Montessori, Rosa Sensat i Teresa Navarro; les arquitectes Matilde Ucelay i Rita Fernández, i la filòsofa Hipàcia d’Alexandria.

També es dediquen espais nous als pintors Pablo Picasso i Salvador Dalí; al filòleg Pompeu Fabra; a les Nacions Unides, i a la Solidaritat, entre d’altres, i s’oficialitzen noms com els jardins de Ca n’Arús, de Cosme Toda i de les Moreres o el pont de Matacavalls. A més, passen a ser avingudes els fins ara carrers d’Amadeu Torner i de la Primavera, i el carrer de Miquel Peiró i Victorí recupera l’antic nom de carrer de la Riera del Canyet.

Mocions aprovades

A l’apartat de mocions, el Ple municipal ha aprovat, a proposta del PSC i d’ICV-EUiA-Pirates, instar el Departament d’Ensenyament de la Generalitat a aturar l’elaboració i l’aprovació del decret de menjadors amb l’objectiu de crear de forma consensuada un nou marc regulatiu integral de l’espai del migdia. El text demana reconèixer el servei de menjador com a servei troncal dins el sistema educatiu, de caràcter universal, no obligatori, integrat en el currículum educatiu i en els ensenyaments obligatoris.

A proposta d’aquests dos mateixos grups polítics, ha tirat endavant el text en defensa del sistema sanitari i de l’atenció primària de salut. Així, el Ple ha donat suport a les mobilitzacions convocades per reivindicar millores assistencials, canvis en les estructures organitzatives i millores econòmiques i laborals, que hauran de repercutir en la bona qualitat assistencial en l’atenció primària.

A iniciativa d’ICV-EUiA-Pirates, ERC, CiU i CUP-PA ha tirat endavant la moció per fer efectiva la suspensió de la venda d’armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al conflicte del Iemen.

A proposta de C’s s’ha aprovat la moció per millorar la prevenció de l’addicció al joc i a altres addiccions conductuals.

També han tingut el vistiplau del Ple, la moció d’ERC que proposa el reconeixement de les víctimes dels bombardejos feixistes i la recuperació dels refugis antiaeris de L’Hospitalet.

A proposta de CiU han tirat endavant dues mocions: la primera, demana crear més aparcaments a la ciutat i, la segona, que s’ha aprovat per unanimitat, reconvertir i donar un nou ús als quioscos tancats de L’Hospitalet.


Últimes notícies

Veure imatge de Malkoa, Punt i Coma i El Cau del Vermut, guanyadors de la 6a edició de la ruta “A la tardor, platillos!” (nova finestra)
Veure imatge de Actuació de Net i polit en Can Serra (nova finestra)
Veure imatge de Turisme de L’Hospitalet consolida la seva presència a FITUR (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament demana a la Generalitat la planificació i l’execució urgents de les obres de l’Escola Busquets i Punset (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400