Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

23/11/2018
“Per Nadal, tu ets clau”, lema de la campanya d’enguany

L’Hospitalet dona la benvinguda al Nadal

S'encenen les llums de la plaça de l'Ajuntament amb un espectacle d'animació, videomapatge, música i sorpreses L’Ajuntament estrena pessebre institucional i homenatja els tres pessebristes que havien col•laborat des de 2010
Veure imatge de  L’Hospitalet dona la benvinguda al Nadal (nova finestra)
L’Hospitalet ha donat la benvinguda al Nadal amb el tradicional acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc a la plaça de l’Ajuntament. Aquest any, la imatge d’una clau i el lema “Per Nadal, tu ets clau” marquen la campanya de Nadal 2018-2019, que convida la ciutadania a participar en les activitats programades.

L’encesa simbòlica dels llums a la plaça de l’Ajuntament ha consistit en un espectacle de videomapatge projectat a la façana de l’edifici consistorial, amb una història per als més petits. Aquest any, el protagonista ha estat un nou personatge entremaliat i burleta, el Mal-1-Mor, fill dels robots K-Li-1 i AU-7, que s’afegeix a la colla d’habitants del planeta Xatarrix que, en els darrers anys, s’han encarregat de donar la benvinguda al Nadal a la ciutat. El petit robot ha robat la clau màgica de la ciutat del despatx de l'alcaldessa, que haurà de tornar abans de la nit de Reis.

El conte ha donat pas a l’encesa simbòlica dels llums de Nadal amb la il•luminació de la plaça de l’Ajuntament, de la façana de la casa consistorial i de l’arbre de Nadal situat a la plaça. Aquest any, la il•luminació representa un tema molt representatiu de l’imaginari nadalenc: el fred, simbolitzat pels caramells que ja pengen de la façana de casa consistorial, de la mateixa plaça de l’Ajuntament i a les rambles de Just Oliveras i de la Marina.

Els infants que s’han acostat a la plaça han pogut recollir un conte amb La història del K-Li-1. També s'ha repartit brou de Nadal en petits gots entre el públic assistent, en col•laboració amb la societat gastronòmica Come y Calla. La festa ha continuat amb música funky dels anys 80 i 90. 

A més, un total de 67 carrers i avingudes de tots els barris de L’Hospitalet també llueixen ja il•luminats. Com és habitual, l’Ajuntament assumeix el 50% del cost de la instal•lació de llums i garlandes i el 100% del consum elèctric, mentre que el 50% restant de la instal•lació l’assumeixen els comerciants. Per garantir l’estalvi energètic, l’enllumenat combina bombetes de baix consum i led.

Els llums s’encendran des d’avui fins al dia 7 de gener, ambdós inclosos, en horari de 17.30 a 22.30 hores, excepte els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i el 5 de gener, que ho faran fins a la una de la matinada, i tots els divendres i els dissabtes, que ho faran fins a les dotze de la nit.

Pel que fa a la Fira de Santa Llúcia de pessebres i guarniments nadalencs, s’instal•larà del 3 al 23 de desembre a la rambla de Just Oliveras, entre els carrers de Barcelona i d’Enric Prat de la Riba.

També del 14 de desembre a les 18 hores i fins al 6 de gener hi haurà la Fira de Nadal i Reis a la rambla de la Marina, entre el carrer d’Enric Prat de la Riba i l’avinguda del Carrilet. L’horari serà de 10 a 21 hores, de diumenge a dijous, i de 10 a 23 hores, els divendres i els dissabtes.

El pessebre institucional i la XXVI Mostra Pessebrista

Minuts abans de l’encesa de llums, l’alcaldessa ha fet un reconeixement als pessebristes Josep Orquín, Remedios Duarte i Antonio Valero que, de l’any 2010 al 2017, van dissenyar i muntar el pessebre de sobretaula de l’Ajuntament. Els tres pessebristes han rebut, com a record, una figura de L’Acollidora.

El pessebre institucional d’enguany és obra d’Àlex Porqueras, que continua en la línia del pessebre clàssic i aprofita alguns elements d’edicions anteriors. El pessebre s’ha obert al públic avui al vestíbul de l’Ajuntament, un cop encesos els llums de Nadal. Es podrà visitar fins al 4 de gener. Els horaris de visita són: de dilluns a divendres, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores, i els dissabtes, d’11 a 14 hores. Els diumenges i festius, romandrà tancat.

Avui també s’ha inaugurat a l’edifici de l’Harmonia del Museu de L’Hospitalet la XXVI Mostra Pessebrista, una mostra de diorames, naixements tradicionals i interpretacions modernes del pessebre clàssic, realitzades per diferents artistes locals i col•lectius vinculats a la ciutat. L’acte ha comptat amb un recital de poesia El Nadal i els poetes, a càrrec del Col•lectiu Verba del Centre Catòlic.

Últimes notícies

Veure imatge de Malkoa, Punt i Coma i El Cau del Vermut, guanyadors de la 6a edició de la ruta “A la tardor, platillos!” (nova finestra)
Veure imatge de Actuació de Net i polit en Can Serra (nova finestra)
Veure imatge de Turisme de L’Hospitalet consolida la seva presència a FITUR (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament demana a la Generalitat la planificació i l’execució urgents de les obres de l’Escola Busquets i Punset (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400