Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  El projecte Joves pel barri de l’Institut Margarida Xirgu guanya el premi d’Aprenentatge Servei (nova finestra)
18/12/2015
Educació

El projecte Joves pel barri de l’Institut Margarida Xirgu guanya el premi d’Aprenentatge Servei

El projecte Joves pel barri, desenvolupat per l’Institut Margarida Xirgu, en col•laboració amb l’Associació Educativa Ítaca i el Pla educatiu d’entorn, ha estat guardonat amb el premi d’aprenentatge servei en la categoria d’educació secundària i batxillerat, drets humans.

Aquest ha estat el primer any que es convoquen els Premis Aprenentatge Servei, una iniciativa de la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, juntament amb la Fundació Educo i l’editorial Edebé. En aquesta ocasió, s’hi han presentat 147 projectes, distribuïts en tres categories: primària; secundària i batxillerat, i formació professional. El lliurament de premis va tenir lloc dissabte, 12 de desembre, a València, en el marc de la 8a Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei.

L’Associació Educativa Ítaca i el Pla educatiu d’entorn van impartir sessions formatives sobre la importància dels serveis a la comunitat i les pautes per a la redacció de projectes, en el marc de l’assignatura d’educació eticocívica de l’Institut Margarida Xirgu. Els joves van posar en pràctica els aprenentatges per mitjà d’un conjunt de projectes de servei al barri. L’elecció de la temàtica i l’objectiu de cada projecte s’ha fet en funció de les necessitats detectades pels joves i dels coneixements o activitats que podien aportar. En el projecte hi han participat 41 joves de quart d’ESO de l’Institut i la seva acció ha beneficiat 232 infants i joves, fills de famílies amb un alt risc d’exclusió social. Entre les activitats realitzades n’hi ha d’activació física, escacs, creació de contes, espai de trobada per a joves nouvinguts o manualitats amb material reciclat.

Joves pel barri també és una forma de promoure el protagonisme juvenil, motivant que els joves tinguin un concepte positiu d’ells mateixos i que el seu entorn valori positivament la seva aportació. Durant l’acte previ al lliurament de premis, José Antonio Marina va pronunciar una conferència als més de 350 assistents. Una representació dels joves de L’Hospitalet va anar a recollir el premi i a explicar el seu projecte.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400