Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/11/2018
Promoció i Turisme

L’Hospitalet, seu de la V Fiesta Anual del Primer Aceite de Jaén

El carrer de la Primavera i el mercat de la Florida seran els espais de les degustacions, show cooking i actuacions musicals S’espera la presència d’una trentena d’expositors d’oli
Veure imatge de  L’Hospitalet, seu de la V Fiesta Anual del Primer Aceite de Jaén (nova finestra)
L’Hospitalet acollirà enguany la V Fiesta Anual del Primer Aceite de Jaén, que organitza la Diputació de Jaén, coincidint amb l’arribada del primer oli d’aquesta collita, que és el de màxima qualitat. La mostra —que se celebrarà del 30 de novembre al 2 de desembre i que està organitzada per la Diputació de Jaén, la Junta de Andalucía i l’Ajuntament de L’Hospitalet— té per objectiu promocionar l’oli més enllà de la seva província d’origen. Hi participaran 35 marques d’olis de collita primerenca de Jaén.

La Fiesta Anual del Primer Aceite de Jaén a L’Hospitalet s’inaugurarà el divendres 30 de novembre, a les 10 hores, en l’avinguda de la Primavera, amb el lliurament dels olis de collita primera als establiments integrants de la Ruta Gastronòmica “A la tardor, platillos”. Durant els dies de celebració, la ciutadania tindrà l’oportunitat de degustar una gran varietat d’olis premium, així com de gaudir de diferents activitats culturals i gastronòmiques en viu vinculades a Jaén i a l’oli.

Els darrers anys, les ciutats triades per acollir esdeveniment han estat València, Vigo i Bilbao, de manera que L’Hospitalet és la primera seu que no és capital de província.

Avinguda de la Primavera i Mercat de la Florida

A l’avinguda de la Primavera tindran lloc la majoria d’actes del programa oberts al públic i totalment gratuïts, que començaran, tant el divendres 30 com el dissabte 1, amb un esmorzar popular amb pa amb oli verge extra de Jaén i botifarra catalana. Després, durant  les jornades, de 10 a 20 hores, es faran les degustacions d’oli i productes derivats en l’exposició permanent d’olis als estands, i les actuacions de flamenc d’associacions de L’Hospitalet i d’artistes de Jaén. També hi participarà el Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament, el divendres a les 11 hores, amb un maridatge d’oli amb xocolata.

D’altra banda, al Mercat de la Florida, el divendres i el dissabte tindran lloc els tasts d’oli verge extra dirigits a professionals de l’hostaleria, els tasts oberts al públic, els show cookings a càrrec del cuiner Alberto Fernández del Restaurant jaenès Casa Herminia, i la degustació de tapes.

Programa professional

A nivell professional, la fira suposarà un punt de trobada entre representants dels empresaris de l’oli i del turisme de Jaén i responsables d’agències de viatges, del sector HORECA i del turisme de L’Hospitalet i Catalunya. La seu d’aquests actes i reunions professionals serà l’Hotel Renaissance Barcelona Fira, situat a la plaça d’Europa. Aquest programa es desenvoluparà el dijous 29 de novembre i inclourà dos workshops sectorials.Últimes notícies

Veure imatge de  L’Hospitalet rep el Premi Visió Zero Municipal per no haver tingut cap víctima mortal de trànsit (nova finestra)
Veure imatge de  Conferència de Mayor Zaragoza (nova finestra)
Veure imatge de  Adjudicades les obres per instal•lar els ascensors de l’estació Bellvitge - Gornal (nova finestra)
Veure imatge de  Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra activen la campanya de seguretat de Nadal (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400