Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de S’amplia el programa de Patis oberts que es desenvolupa a la zona nord de L’Hospitalet  (nova finestra)
16/05/2013

S’amplia el programa de Patis oberts que es desenvolupa a la zona nord de L’Hospitalet

L’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Lluís Esteve, han presentat avui el projecte Patis oberts, espais per al joc i la convivència. L’objectiu és afavorir la convivència en els espais públics ampliant l’ús dels centres educatius de la zona nord després de l’horari escolar.

L’alcaldessa ha destacat que “amb aquesta presentació es fa un gran pas per ampliar l’oferta lúdica i gratuïta dels joves del nord de la ciutat”. “A poc a poc, la idea que el jovent disposi d’aquests espais per fer-hi activitats d’oci ha anant prenent força i ara ampliem l’oferta més enllà dels mesos d’estiu i els caps de setmana”, ha afegit Núria Marín.

El programa se centra en l’oferta de patis oberts de cinc centres educatius dels districtes II, IV i V, on viuen més de 9.200 infants i joves que tenen de 10 a 17 anys. Els espais físics d’aquests districtes —petits i amb alta densitat de població—, molt jovent i la diversitat cultural han motivat aquest projecte per tal de millorar la convivència a les places públiques.

Patis oberts és un programa transversal en el qual col•laboren les àrees municipals de Serveis a les Persones; Benestar i Famílies, i Seguretat, Convivència i Civisme, i també els districtes de la Florida, Pubilla Cases i Can Serra i de Collblanc i la Torrassa.

El pla estableix, d’una banda, que durant la setmana, s’obrin les portes dels patis per poder oferir a infants i joves altres espais, a més de les places públiques, per jugar en millors condicions i sense interferir o perjudicar tercers. Entre setmana, es fan activitats esportives des del mes de març. D’altra banda, també s’obriran els caps de setmana i festius per fer una funció similar a les places públiques. Aquesta opció comença el proper dissabte 18 de maig, amb l’obertura dels patis els tres dies festius.

Concretament, s’obren com a espais d’ús públic: l’Institut Eduard Fontserè, de dilluns a divendres, de 17.30 a 20h; l’Institut Rubió i Ors, de dilluns a divendres, de 16.30 a 19 h, i l’Escola Pere Lliscart, que obrirà els dilluns i dimecres, de 19 a 20.45 h, i els dimarts, dijous i divendres, de 17 a 20 h.

Obriran els caps de setmana i festius: l’Escola Santiago Ramón y Cajal, l’Escola Pere Lliscart i l’Escola Josep Maria Folch i Torres. Aquest darrer equipament també obrirà durant tot l’estiu, del 22 de juny a l’11 de setembre, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. A l’estiu també obrirà les portes l’Institut Eduard Fontserè i es faran activitats al parc de la Torrassa.Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400