Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  Campanya d’estalvi d'energia als poliesportius municipals  (nova finestra)
02/02/2018
Sostenibilitat

Campanya d’estalvi d'energia als poliesportius municipals 

Es desenvolupa durant el mes de febrer als poliesportius municipals 
Els poliesportius municipals del Centre, Sanfeliu, Gornal, Fum d’Estampa i Piscines Municipals participen durant tot aquest mes de febrer en una campanya d’estalvi d’electricitat, gas i aigua, amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de canviar el model de consum energètic i destinar els diners estalviats a pal•liar la pobresa energètica.

L’objectiu és reduir els consums d’electricitat, gas i aigua d’aquests edificis en un 10 % respecte a anys anteriors i destinar aquest estalvi a ajudar famílies de L’Hospitalet que tenen dificultats per afrontar les despeses energètiques de casa seva.

Per dur a terme la campanya de sensibilització es compta amb la implicació del personal i entitats que treballen en aquests equipaments municipals, on s’han creat grups energètics que se’n responsabilitzen, amb el suport tècnic dels professionals del Servei d’Esports i Joventut i de l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat.

Als poliesportius participants s’han col•locat cartells informatius de la campanya d’estalvi energètic, amb consells de bones pràctiques i indicadors amb les dades que es recolliran al llarg del mes dels consums d’aigua, gas i electricitat. D’aquesta manera, també es donarà informació als usuaris del consum que comporta el funcionament d’aquests equipaments.

Fa anys que es van implantar sistemes d’energia sostenibles als poliesportius municipals, amb la instal•lació de plaques solars per escalfar l’aigua de les dutxes dels vestidors, i tecnologia que suposen un estalvi energètic. D’altra banda, les Piscines Municipals disposen de dues calderes de biomassa per escalfar l’aigua de la piscina exterior climatitzada. L’Ajuntament treballa per tal d’avançar en la instal•lació de sistemes d’energia renovables als poliesportius municipals i per avançar en criteris de sostenibilitat.

El passat mes de juny es va fer la campanya d’estalvi energètic al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, la primera vegada que es treballava aquest tipus de projecte en època de funcionament dels aires condicionats. Els estalvis assolits en aquesta campanya van ser del 16,77% en electricitat (5.143 euros) i del 8,15% en aigua (79,28 euros), i va suposar també una reducció de 10,5 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

La nova campanya d’aquest mes de febrer s’emmarca en la Marató de l’Estalvi Energètic, que aquest any celebra la seva tercera edició i compta amb la participació de deu ajuntaments de la província de Barcelona, amb un total de 94 equipaments municipals implicats.
Aquesta acció, que contribueix també a mitigar els efectes del canvi climàtic, s’inclou dins de les actuacions descrites al Pacte dels alcaldes pel clima i l’energia (PAESC), que es marca l’objectiu de reduir el 40% les emissions de CO2 l’any 2030. La iniciativa defineix els compromisos renovats i la visió compartida per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible. L’Ajuntament de L’Hospitalet és un dels municipis europeus que l’any 2009 va signar el Pacte d’alcaldes per l’energia sostenible (PAES) i posteriorment s’ha adherit al nou Pacte dels alcaldes pel clima i l’energia.Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400