Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
 • Facebook
 • Twiter
Veure imatge de A prop de 83 consellers i conselleres del Consell de Nois i Noies van participar durant el curs 2020-2021 (nova finestra)
14/12/2021

A prop de 83 consellers i conselleres del Consell de Nois i Noies van participar durant el curs 2020-2021

El Consell de Nois i Noies durant el curs 20-21  va continuar amb la seva activitat, malgrat la situació provocada per la Covid-19, amb una participació de 14 centres de primària amb 40 consellers i conselleres i 18 centres de secundària amb 43 consellers i conselleres.
 

Amb el Consell de Nois i Noies de Primària, el projecte “Recuperem, Reinventem la ciutat” va ser l’encàrrec principal que van rebre de l’alcaldessa, molt vinculat amb les opinions i propostes recollides a través de la Bústia del Consell  i que ha incidit en la promoció de 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU per al 2030. Aquest ha permès la implicació dels infants en dues actuacions encaminades a fer de L’Hospitalet una ciutat més acollidora, segura i sostenible, d’acord amb les reivindicacions de la infància:


1. Pla d’Illes Saludables i Segures al voltant de les escoles per tal d’aconseguir crear entorns escolars saludables i segurs amb menys contaminació i una mobilitat més segura.
2. La participació en el projecte Bibliolab, impulsat per la Biblioteca Josep Janés i d’altres organismes en el marc d’una intervenció comunitària a Collblanc - la Torrassa amb la finalitat de recollir propostes per a reduir la contaminació atmosfèrica.

Les propostes que han rebut resposta per part de l’Ajuntament són les següents:


Proposta Consell Nois i Noies: Accessos a les escoles lliures de cotxes. Que no passin cotxes en els horaris d’entrada i sortida del centre educatiu.

Resposta Ajuntament: Es treballarà en la CREACIÓ D’ESPAIS PEL CIUTADÀ.
 

Proposta Consell Nois i Noies: Plantar més arbres i construir més zones verdes al voltant de les escoles i fomentar espais verds a dins dels centres.
 

Resposta Ajuntament: S’està impulsant la primera fase de NATURALITZACIÓ DE PATIS amb espais més verds dins de les escoles on de moment participen: Institut Escola Pere Lliscart , Escola Pau Vila, Escola Busquets i Punset, Escola Ramon Muntaner i Estel Can Bori.
 

Proposta Consell Nois i Noies: Promoure el funcionament de les escoles amb energia renovable proposant posar plaques solars als terrats

Resposta Ajuntament: amb el suport de l’AMB s’està impulsant un projecte pilot per posar plaques solars a les escoles.
 

Proposta Consell Nois i Noies: Posar més papereres al voltant de les escoles per fomentar que el carrer estigui net i continuar fent campanyes de civisme.
 

Resposta Ajuntament: En aquest cas, l’actuació ja s’està portant a terme, posant més papereres al voltant de les escoles justament amb la col·laboració del Consell per dissenyar unes d’espai.

Amb els Consellers i Conselleres de Secundària es van portar a terme tres projectes paral·lelament, distribuïts els consellers i conselleres en grups segons la proximitat geogràfica dels centres educatius. Aquests són els grups i les accions portades a terme:

Grup d’Ús del Temps Lliure: projecte “Activistes pel Canvi Climàtic”.
 

 • Coneixement i vinculació a altres iniciatives d’activisme adolescent sobre aquesta temàtica.
 • Iniciar la relació amb la Taula Sectorial d’Emergència Climàtica de la ciutat.
 • Gravació d'un vídeo en petit format per a conscienciar de la necessitat de mesures per prevenir el canvi climàtic i difusió a través de les xarxes.

Grup d’Espai Públic i Urbanisme:  projecte “Conèixer i col·laborar amb les Agents Cívics de la ciutat”.
 

 • Diagnosi sobre bones/males pràctiques dels joves als espais públics dels barris de Collblanc, La Torrassa i La Florida.
 • Posar en valor els bons usos i les actuacions positives dels/les adolescents i els/les joves en aquests espais.
 • Arribar a una diagnosi compartida sobre com millorar l’ús d’aquests espais.

Grup de Mitjans de Comunicació: projecte “Veus de L’Hospitalet”
 

 • Progressar en l’adquisició d’habilitats socials, com ara:parlar en públic i expressar opinions, dialogar i comunicar, defensar un punt de vista, expressar empatia vers les situacions d’altres,...
 • Producció i gravació de 6 programes de ràdio  (un al mes) amb la col·laboració tècnica de Torre Barrina.

EL GABINET DE COMUNICACIÓ:
 

Una de les novetats del passat curs ha estat la creació del Gabinet de Comunicació del Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet.
Ha estat format per dos representants voluntari/es de cada un dels grups de Secundària.

 • S’han realitzat 6 programes de curta durada a l’espai televisiu setmanal L’H Educa (un cada mes des del gener 21).
 • S’ha informat dels diferents projectes que realitza el CNIN

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400