Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
14/05/2021 10:00:00
Joventut

La Jornada de Poesia Jove, avui a Televisió de L’Hospitalet

La Jornada s’ha enregistrat prèviament a l’Auditori Barradas

La XX edició de la Jornada de Poesia Jove de L’Hospitalet es podrà seguir aquest vespre, a partir de les 22.30 hores, a través de Televisió de L’Hospitalet. A causa de la situació sanitària, la cita ha canviat l’escenari del Teatre Joventut pels platós de la televisió local, ja que les mesures de prevenció davant la Covid fan inviable el format habitual.

La Jornada s’ha enregistrat prèviament a l’Auditori Barradas i hi participen els vuit finalistes seleccionats en representació de cadascun dels instituts que han participat. Les seves peces són, aquest any, de poetry slam.

Els finalistes han estat seleccionats després d’un procés que va començar al març amb la realització de tallers als instituts. Cada centre va seleccionar una classe de tercer d’ESO, quart d’ESO o primer de batxillerat, amb l’objectiu d’aprofundir en aquest vessant poètic, amb el suport de coachs experts en poetry slam, i poder triar una persona que representi cada centre per participar  en la final.

En aquests tallers hi han treballat les tècniques bàsiques de l’spoken word amb l’objectiu d’elaborar els poemes, adaptar-los a l’oralitat i a la interpretació davant del públic i ajudar a l’elecció del poema que representarà cada institut en la final. D’aquests tallers ha sortit la persona que representa cada institut a la final. S’han fet dos tallers per cada classe i un d’individualitzat amb el representant de cada institut.

La coordinació dels tallers ha estat a càrrec de Dani Orviz, veí de L’Hospitalet i campió del món 2020 del poetry slam, que, juntament amb la periodista Laura Alsina, presentarà la Jornada de Poesia en format televisiu.

El Jurat està format per 4 persones: la regidora de Joventut, Laura Garcia, com a presidenta del jurat amb funcions de portaveu, sense vot; un representant de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet; una persona vinculada al mon de la poesia, i un periodista del mitjans de comunicació local.

Els vuit instituts que hi participen són: Eugeni d’Ors, Bellvitge, Europa, Bisbe Berenguer, Pedraforca, Torras i Bages, Rubió i Ors i Jaume Botey.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400