Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Quinze llibres humans han explicat les seves vivències a la segona edició de la Biblioteca Humana de L’Hospitalet (nova finestra)
18/06/2024 10:00:00
Biblioteca Humana

Quinze llibres humans han explicat les seves vivències a la segona edició de la Biblioteca Humana de L’Hospitalet

A la segona edició de la Biblioteca Humana de L’Hospitalet s’hi ha parlat de temes com la salut mental, la identitat de gènere, l’estatus social o la immigració

Més de 150 persones van participar dissabte a la segona edició de la Biblioteca Humana de L’Hospitalet a la Biblioteca Central Tecla Sala, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet, dins del marc del Pla integral les Planes - Blocs Florida.

L’esdeveniment proporciona un espai segur per a converses personals que desafien els prejudicis i promouen la comprensió i la cohesió social. Quinze persones, anomenades llibres humans, hi van explicar les seves vivències més personals al voltant de temes com la salut mental, la identitat de gènere, l’estatus social i la immigració, amb l’objectiu de desmuntar prejudicis i enderrocar idees preconcebudes.

El catàleg de llibres humans, que van participar van ser:

· Sense sostre: El “niño lobo” de Montjuïc
· Dona sense fills: El dolor de no poder ser madre
· Dona transgènere: La transició serena
· Trastorn mental: Quan la teva ment juga en contra teu
· Mare migrant: Per què deixar-ho tot enrere?
· Musulmana: La meva conversió a l’Islam
· Supervivent de suïcidi: Impacte, estigma i dol dels que es queden
· Lesbiana mare: Tinc permís?
· Agitador: Defenent els drets humans
· Extutelada: Quan la teva vida la decideixen estranys
· Moro: L’estigma de ser marroquí
· Víctima de tràfic humà: El somni que no es va complir
· Supervivent de violència de gènere: Quan no vols deixar l’infern
· Supervivent de càncer: Un company de vida no desitjat
· Mare cuidadora: Rendir-se no és una opció

La Biblioteca Humana de L’Hospitalet és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet, dins del marc del Pla integral les Planes - Blocs Florida, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona, i coorganitzada per referents del Pla integral les Planes - Blocs Florida, Escola de Vida les Planes - la Florida, AFA Joaquim Ruyra, Biblioteques de L’Hospitalet, Servei d’Acollida i Integració, i Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i Artticco.

També participen activament en el projecte una àmplia xarxa de persones voluntàries i col·laboradores d’associacions, institucions i entitats de la ciutat de L'Hospitalet.

https://www.bibliotecahumanalh.com/

Més del 75% dels participants de la primera edició van canviar la seva percepció sobre un tema

A la primera edició de la Biblioteca Humana de L’Hospitalet, celebrada el novembre de l’any passat, hi van participar 13 llibres humans i 130 persones com lectores.

Les dades avalen l’èxit de l’activitat, un 70% dels assistents van valorar l’experiència com a excepcional, un 88% van afirmar que la Biblioteca Humana els va fer més conscients sobre els seus pensaments respecte a certs grups de persones. D’altra banda, el 77,3% van canviar la seva percepció sobre algun tema o realitat i el 96% van reconèixer haver après coses noves sobre la temàtica del llibre.


Què és la Biblioteca Humana?

La Biblioteca Humana és una iniciativa d’aprenentatge global que promou el diàleg i la comprensió entre persones de diferents orígens i circumstàncies. Creada a Dinamarca l’any 2000, s’ha expandit a més de 80 països, proporcionant un marc segur per a converses personals que combaten la discriminació i fomenten una major cohesió social.

Cada edició presenta un catàleg de llibres humans, persones que han experimentat discriminació o rebuig a causa del seu estil de vida, origen, religió o altres circumstàncies. Els lectors tenen l’oportunitat d’escoltar les seves històries i aprendre de les seves experiències, contribuint així a una societat més inclusiva.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400