Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet, en moviment amb el Dansa Metropolitana (nova finestra)
14/02/2024 14:00:00
Cultura

L’Hospitalet, en moviment amb el Dansa Metropolitana

Una vintena d’activitats a la ciutat faran arribar aquesta disciplina artística a tots els públics

Durant el mes de març se celebrarà la setena edició de Dansa Metropolitana, que omplirà de moviment teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de dotze ciutats metropolitanes, amb un total de 270 activitats per posar la dansa a l’abast de tothom.

El festival és el fruit de la conjunció d’esforços dels municipis participants: Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, que un any més se sumen a aquest gran esdeveniment al voltant de la dansa. A més, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Dansa Metropolitana s’obre a tots els estils possibles i presenta, així, propostes heterogènies que busquen despertar l’interès entre un públic ampli i divers. Com a novetat d’aquesta edició i sota el lema “Del carrer a l’escenari”, neix el projecte Artèries, que posa l’accent en la dansa urbana, entesa com a fenomen metropolità. Les danses urbanes faran de fil conductor del festival i serviran per acostar la dansa a tota la ciutadania i celebrar que el breakdance és esport olímpic.

La programació a L’Hospitalet, amb prop d’una vintena d’activitats, s’iniciarà el dissabte 2 de març, a les 12 hores, al Centre d’Art Tecla Sala, amb Cyberexorcisme, de la companyia Núria Guiu. L’espectacle pren la xarxa social Tik Tok amb l’objectiu de desplaçar els mecanismes i les eines coreogràfiques des d'internet fins a l'escenari. Més tard, a les 18 hores, el Centre Cultural la Bòbila presentarà Artèries, el projecte transversal del festival, que se centra en la transmissió del moviment per construir un diàleg basat en els estils de totes les persones participants.

El cap de setmana següent, Martxel Rodríguez i Jon López duran el seu espectacle Los perros a Can Trinxet (el 8 de març, a les 20 hores). En paral·lel a la seva activitat com a intèrprets a la companyia La Veronal, els dos ballarins proposen assolir un estat de resistència com gossos que passegen, gossos que es troben i que es reconeixen vulnerables.

El Teatre Joventut presentarà dues mostres representatives de l’escena nacional i internacional. D’entrada, La ciudad de los otros, de la companyia colombiana Sankofa Danzafro (9 de març). Després, el ballarí assentat a L’Hospitalet, José Manuel Álvarez, portarà el seu nou espectacle Muerdelimones, en el qual barreja flamenc i música electrònica (16 de març).

Per la seva banda, l’Auditori Barradas acollirà El duelo del hombre, de la companyia Iván Góngora (17 de març), un espectacle en el qual s’uneixen la dansa, el flamenc, la música i la poesia.

La canalla balla: Dansa Metropolitana també arriba a les escoles

El divendres 15 de març, a les 15.15 hores, els estudiants de primer curs de primària de les escoles públiques de L’Hospitalet ballaran al ritme de jazz manouche, pop-rock, música clàssica o melodies tradicionals interpretades en directe per l'alumnat de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA). Aquesta activitat tindrà lloc a l’Estadi Municipal de Futbol de L’Hospitalet amb la col·laboració de docents de música i educació física, i la coordinació del professorat de dansa de l’EMMCA.

Territori Dansa

El festival presenta un ampli programa d’intervencions gratuïtes, en diversos espais de la ciutat, per fer arribar la dansa a tots els públics. En aquest sentit, Territori Dansa concentrarà en una jornada tretze peces diferents que es podran veure a la plaça del Poliesportiu del Centre, els jardins de Can Sumarro, els patis del Museu de L’Hospitalet i de la Masia de Can Riera i l’espai Palmeres (el 16 de març d’11 a 20 hores).

Dansa Metropolitana és un projecte que s’ha consolidat com un dels festivals de dansa de referència a l’Estat. Nascut l’any 2018, el festival manté la voluntat de ser punt neuràlgic de la dansa amb un triple objectiu: crear nous públics i apropar la dansa a tota la ciutadania; donar suport al teixit artístic local, i esdevenir un projecte metropolità de cultura, paradigma del treball en xarxa entre els agents dels diferents municipis.

Es pot consultar tota la programació a www.dansametropolitana.cat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400