Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Bateig dels jardins de Los Diablos (nova finestra)
21/02/2023 13:45:00
Espai públic

Bateig dels jardins de Los Diablos

El grup de Collblanc-la Torrassa ha estat present a l’acte, ha estrenat la cançó Som de L’Hospitalet i ha interpretat alguns dels seus èxits dels anys 60

L’alcaldessa, Núria Marín, i els integrants de Los Diablos, Agustín Ramírez, Enrique Marín i Amado Jaen, han batejat aquest matí els jardins que porten el nom del grup musical nascut a Collblanc-la Torrassa la dècada dels 60. Tots junts han descobert una placa amb el nom del nou espai.

L’acte ha comptat amb la participació dels integrants del Consell de Nois i Noies de primària, uns 80, que, en col·laboració amb persones sòcies del Casal de la Gent Gran de Collblanc-la Torrassa, han plantat 24 arbres al nou espai, a la confluència dels carrers de Vallparda, de Torns i de París, al barri de Collblanc.

La participació dels membres del Consell de Nois i Noies en l’acte s’inscriu en el projecte que desenvolupen durant el curs per estudiar i fer propostes amb relació a les illes verdes de la ciutat i donar-les a conèixer al veïnat, especialment a la gent gran.

Durant l’acte, el grup Los Diablos ha presentat i interpretat la seva nova cançó, Som de L’Hospitalet, i el ja clàssic del pop Un rayo de sol, amb bona part dels presents fent els cors.

La Comissió del Nomenclàtor, a iniciativa de la Comissió de Festes La Gresca Collblanc-la Torrassa, va proposar que aquest espai rebés el nom del grup hospitalenc i el Ple municipal ho va aprovar el desembre passat.


Els nous jardins de Los Diablos

Els arbres que s’han plantat avui són espècies de fulla caduca i perennes que aportaran molta ombra. L’espai tindrà un acabat de terra vegetal de creixement espontani. S’inscriu en el procés de recuperació de petits espais verds de proximitat de L’Hospitalet per a ús ciutadà.

El projecte, cofinançat amb els fons europeus Next Generation, ha estat acordat amb el veïnat i formarà part de la xarxa d’illes bosc de la ciutat. Aquesta nova zona verda, de 740 m2, dona resposta a la necessitat de recuperar l’espai de l’actual solar, tal com demana el veïnat. Es preveu que esdevingui un punt d’interès i interacció per a les escoles del barri on apreciar el pas de les estacions.

El projecte, que ha estat acordat amb el veïnat i les entitats del barri, inclourà també la instal·lació d’una font, bancs i elements gimnàstics, i comptarà amb una tanca perimetral per evitar molèsties al veïnat en horari nocturn, com s’ha fet en altres espais de la ciutat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400