Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet incorporarà vehicles elèctrics al seu parc mòbil de neteja urbana (nova finestra)
14/06/2022 10:00:00
Sostenibilitat

L’Hospitalet incorporarà vehicles elèctrics al seu parc mòbil de neteja urbana

L’Ajuntament adquirirà 15 vehicles de zero emissions per netejar carrers i contenidors per un import de 4,2 milions d’euros, cofinançats amb els fons europeus Next Generation    La renovació del parc mòbil de neteja servirà per actualitzar el servei, millorar la qualitat de l’aire amb la disminució  d’emissions de gasos contaminants i reduir els nivells de soroll a la ciutat

L’Hospitalet iniciarà la renovació del seu parc mòbil de neteja urbana amb l’adquisició de 15 vehicles elèctrics, que substituiran actuals maquinàries de gasoil i biodièsel del servei. El subministrament dels nous vehicles de zero emissions ha sortit a licitació amb un pressupost de 4,2 milions d’euros, que seran cofinançats amb els fons europeus Next Generation.

Concretament, l’Ajuntament renovarà el servei de neteja de carrers i contenidors amb cinc noves escombradores elèctriques de 5 m3 amb dues llances d’aigua; dues escombradores elèctriques de 2 m3, i vuit vehicles elèctrics hidronetejadors d’aigua calenta.

L’objectiu de l’adquisició és la renovació de la maquinària i la descarbonització del parc de vehicles de neteja urbana, per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir els nivells de soroll a la ciutat amb la incorporació de vehicles elèctrics de zero emissions.

Aquesta maquinària s’utilitza en les tasques de neteja de l’espai públic —voreres, zones pavimentades i asfaltades— que es realitza per mitjà de l’escombrada i la fregada, manual o amb l’ajuda de vehicles especialitzats —132 actualment—, tots els dies de la setmana i en torns de matí, tarda i nit. Inclou serveis de neteja amb aigua provinent del freàtic, escombrada manual, escombrada mecanitzada, neteja del clavegueram, neteja de grafits i l’acció Net i polit, d’intervenció integral en zones d’atenció preferent.

L’escombradora dual està dotada amb mànegues d’aigua a pressió que són utilitzades pels operaris per actuar sobre residus, sorres i partícules presents a la vorera i el vial, acció de neteja intensa que es combina amb els raspalls i la zona d’aspiració del vehicle. Els altres dos tipus de maquinària tenen, respectivament, funcions d’escombrada i d’hidroneteja, en funció del servei i de l’espai.

La renovació del parc mòbil de neteja urbana amb vehicles elèctrics s’insereix dins les actuacions de l’eix L’Hospitalet, espai net i segur per a tothom del Pacte de ciutat i dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400