Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet tindrà una nova app de serveis per apropar l’Ajuntament a la ciutadania (nova finestra)
23/05/2022 15:00:00
Digitalització

L’Hospitalet tindrà una nova app de serveis per apropar l’Ajuntament a la ciutadania

L’Ajuntament rep un milió d’euros dels fons europeus per impulsar projectes de transformació digital  i modernització de l’administració   Aquesta partida es destinarà a desenvolupar l’app de serveis de l’Ajuntament, implantar quadres de comandament i el lloc de treball intel·ligent i crear el Centre de Ciberseguretat de la ciutat

La convocatòria del 2021 del Ministeri de Política Territorial d’ajudes procedents dels fons europeus Next Generation ha atorgat a L’Hospitalet un milió d’euros, que es destinaran a impulsar projectes de transformació digital i modernització de l’Administració local. Aquests ajuts s’emmarquen dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència espanyol per a municipis de més de 50.000 habitants.

En concret, aquesta ajuda es destinarà a finançar quatre projectes municipals: la creació del Centre de Ciberseguretat de L’Hospitalet, la implantació de quadres de comandament, l'establiment del lloc de treball intel·ligent i el desenvolupament d’una nova app de serveis a la ciutadania. Aquests quatre projectes tenen un cost total d’1,6 milions d’euros —la majoria dels quals va començar a desenvolupar-se el 2020— i estaran finalitzats el desembre de 2022.

En relació amb la nova app de serveis de l’Ajuntament, aquesta permetrà que la ciutadania accedeixi a través d’un únic punt d’accés a la totalitat dels serveis digitals oferts per l’Ajuntament i, alhora, esdevingui un nou canal de comunicació bidireccional amb la ciutadania. També actuarà com a projecte tractor per modernitzar altres recursos de l’Administració local, en especial la millora dels tràmits més demandats pels veïns i per les veïnes, que fins ara només es podien fer de forma presencial.

Aquestes actuacions tenen com a objectiu millorar l’accessibilitat dels serveis públics digitals a ciutadania i empreses, la reducció de la bretxa digital, la millora  de l’eficiència i eficàcia dels empleats públics, la reutilització de serveis i solucions digitals i la utilització activa de les tecnologies emergents en el desplegament de nous serveis digitals.


L’Ajuntament de L’Hospitalet ja té en marxa nombroses actuacions per millorar la digitalització del municipi a través del programa L’Hospitalet 6.0, una estratègia que vol transformar digitalment la ciutat sense deixar ningú enrere, i que s’acceleraran amb el finançament de fons europeus.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400