Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet reforçarà la creació d’entorns escolars segurs i saludables   (nova finestra)
13/04/2022 10:30:00
Espai públic

L’Hospitalet reforçarà la creació d’entorns escolars segurs i saludables 

En la nova fase que s’iniciarà aquest any s’hi faran treballs de pavimentació als carrers de Sant Joan, d’Albareda, de l’Alegria, de les Mimoses, de Mas i de la Muntanya, amb l’objectiu de pacificar el trànsit i potenciar les zones urbanes d’atmosfera protegida Les obres previstes, que consolidaran les actuacions realitzades, inclouen ampliació de voreres, creació de vies de plataforma única, nova instal·lació d’enllumenat públic i plantació d’arbrat El projecte, cofinançat amb els fons europeus Next Generation, té un pressupost d’1,14 milions d’euros

L’Ajuntament de L’Hospitalet reforçarà els entorns escolars segurs i saludables amb noves actuacions que es posaran en marxa aquest any en sis carrers de la ciutat. El projecte, amb un import d’1,14 milions d’euros, serà cofinançat amb els fons europeus Next Generation i consolidarà les actuacions realitzades. Les obres, pendents d’adjudicació, s’iniciaran aquest any i tindran un període d’execució de deu mesos.

La nova fase d’implantació i potenciació d’aquestes zones urbanes d’atmosfera protegida inclou treballs de renovació o nova execució de paviments —calçada i voreres— a l’entorn de centres educatius ubicats al carrer de Sant Joan, el carrer d’Albareda, el carrer de Mas, el carrer de l’Alegria, el carrer de les Mimoses i el carrer de la Muntanya, en la majoria dels quals ja s’havien dut a terme mesures d’urbanisme tàctic per pacificar el trànsit.

S’hi ampliaran voreres, amb paviment i eliminació d’un carril de circulació, davant de l’Escola l’Estel-Can Bori, al carrer de Sant Joan (entre avinguda de Josep Tarradellas i Joan i carrer de Bellvista); l’Escola Santiago Ramón y Cajal i l’Escola bressol la Casa del Parc, al carrer d’Albareda (entre carrer de la Joventut i ronda de la Torrassa); i l’Escola Ernest Lluch, al carrer de Mas (entre carrer del Doctor Martí i Julià i carrer de la Riera Blanca).


Es remodelarà el paviment de calçada i voreres per crear-hi vies de prioritat invertida —amb trànsit restringit— a l’entorn de l’Escola bressol la Casa de les Flors, al carrer de l’Alegria (entre avinguda de Ponent i avinguda de Catalunya); i l’Institut Eduard Fontserè, al carrer de les Mimoses (entre carrer del Llorer i carrer del Teide). També, es transformarà en via de plataforma única tot el carrer de la Muntanya, on s’hi ubica l’Escola Joan Maragall.

Els treballs en aquests sis espais aniran acompanyats d’actuacions de renovació i millora de l’enllumenat públic i de nova plantació d’arbrat.

Actuacions des de 2020

Les actuacions per crear a L’Hospitalet entorns escolars segurs i saludables van començar l’any 2020, dins de les mesures de prevenció i protecció posades en marxa davant la Covid-19.

El curs 2020-2021, l’execució del projecte va incloure la realització de treballs per adequar els espais, com la instal·lació de pilones, l’ampliació de voreres —amb baix impacte de la petjada de carboni— i la col·locació de tanques; l’habilitació de trams de zones de vianants i de la xarxa pedalable, a més de la senyalització de la via pública i, en alguns casos, l’eliminació de carrils de circulació i places d’estacionament.

En aquesta primera fase, es van fer actuacions als entorns de 25 centres públics i concertats de tots els districtes de la ciutat i de tots els nivells educatius, en un treball conjunt desenvolupat pels tècnics municipals d’educació, espai públic i mobilitat amb els equips directius d’escoles bressol, col·legis i instituts.

Posteriorment, l’any 2021 van continuar les intervencions als entorns escolars amb  la creació de 14 zones d’estada, on s’hi va pintar el paviment amb cercles de colors groc, blau, vermell i verd i s’hi van instal·lar elements de mobiliari urbà —cadires, cubs de daus, jardineres, aparcabicis i papereres— per pacificar el trànsit, fomentar la funció d’estada de les persones al carrer i maximitzar el confort de trobada i espera a les entrades i sortides dels centres educatius.

Totes aquestes actuacions s’insereixen en l’objectiu de fer de L’Hospitalet una ciutat sostenible i amb barreres 0 el 2030, en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible i el Pla d’actuació municipal 2020-2023.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400