Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet rep 9,45 milions d’euros dels fons europeus per impulsar projectes de mobilitat sostenible (nova finestra)
29/08/2023 10:30:00
Adequació espai públic i mobilitat sostenible

L’Hospitalet rep 9,45 milions d’euros dels fons europeus per impulsar projectes de mobilitat sostenible

Aquest import correspon a la sol·licitud presentada a la 2a convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) d’ajudes dels Next Generation

La segona convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) d’ajudes procedents dels fons europeus, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, ha atorgat a L’Hospitalet 9,45 milions d’euros, que es destinaran a consolidar l’estratègia de mobilitat sostenible del municipi, mitjançant sis actuacions que incideixen en l’adequació de l’espai públic a les noves formes de mobilitat sostenible, la millora de la qualitat de l’aire i de la intermodalitat i la regulació de l’estacionament.

Aquestes ajudes es destinaran a l’adequació de 23 carrers de la ciutat amb un objectiu comú: la millora de la mobilitat a peu i en bicicleta. Per aconseguir-ho, s’amplien les voreres, generant carrers pacificats per a ús compartit o de prioritat per al vianant, i es millora la senyalització i la semaforització. Aquesta iniciativa també inclou la plantació d’arbrat per incrementar la cobertura verda de la ciutat.

Una segona actuació s’adreça a millorar l’itinerari de connexió entre els barris de Santa Eulàlia i Collblanc-la Torrassa amb l’actualització de les escales mecàniques de l’avinguda del Metro.

Aquesta convocatòria també finançarà la implantació de la 3a fase de les àrees integrals de regulació de l’estacionament (zones AIRE) als barris del Centre, Sant Josep, la Florida i les Planes i en completarà la implantació a Santa Eulàlia i Sanfeliu. D’aquesta manera, es regula l’oferta d’aparcament per a residents, de rotació de vehicles i de distribució urbana de mercaderies, disminuint així les emissions produïdes pels vehicles d’altres barris i ciutats a la recerca d’estacionament.

També es complementarà la implementació total de la xarxa pedalable de L’Hospitalet amb la modernització de la xarxa semafòrica per a bicicletes i la instal·lació d’estacions d’aparcament segures i amb gran capacitat per a bicicletes, en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Finalment, s’adquiriran autobusos elèctrics de zero emissions per a la flota de transport públic de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

 a controlar l’ús i el monitoratge de zones de mercaderies (DUM), a completar la xarxa pedalable i incrementar la xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes i a remodelar una trentena de carrers del municipi.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ja va obtenir a la primera convocatòria del MITMA d’ajudes procedents dels fons europeus la quantitat de 12,10 milions d’euros. Aquesta aportació econòmica es va destinar a implantar les zones urbanes d’atmosfera protegida (ZUAP) a l’entorn dels centres escolars, creant espais segurs i saludables; a crear noves zones AIRE (àrees integrals de regulació de l’estacionament), a controlar l’ús i el monitoratge de zones de mercaderies (DUM), a completar la xarxa pedalable i incrementar la xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes, a l’adquisició de vehicles per a la neteja i autobusos elèctrics, i a remodelar una trentena de carrers del municipi.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400