Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El projecte “Violència zero des dels zero” s’ampliarà a tres escoles bressol municipals més (nova finestra)
25/10/2022

El projecte “Violència zero des dels zero” s’ampliarà a tres escoles bressol municipals més

Professionals de La Casa del Parc, La Casa de la Muntanya i La Casa de les Flors participen en la formació “La coeducació com a prevenció de les violències masclistes”

Una trentena d’educadores i educadors de tres escoles bressol municipals (EBM) de la zona nord de la ciutat −La Casa del Parc, de la Torrassa; La Casa de la Muntanya, de Sanfeliu, i La Casa de les Flors, de la Florida− participen en la formació “La coeducació com a prevenció de les violències masclistes”.

L’acció s’emmarca dins del projecte “Violència zero des dels zero”, de formació i actuació per trencar estereotips i rols de gènere, i tenir cura del llenguatge sexista. El seu objectiu és incorporar i implementar la perspectiva de gènere a les pràctiques educatives, tenint en compte que la coeducació és el primer esglaó per a la prevenció de les violències masclistes.

El projecte dona continuïtat al treball realitzat amb les escoles bressol de La Casa dels Arbres i La Casa dels Contes, on s’ha generat un grup de famílies que promouen la incorporació de la coeducació als centres educatius.

Amb aquesta formació es pretén compartir un marc conceptual comú, donant elements pràctics que afavoreixin les bones pràctiques coeducatives en l’etapa educativa de zero a tres anys.

La proposta forma part del Pla director per a la igualtat de gènere de L’Hospitalet, i sorgeix del Programa Municipal per la Dona (PMD) en col·laboració amb  l’Associació Vira Cooperativa −una cooperativa feminista que treballa en el camp de l’educació− i la implicació i la participació dels equips directius de les escoles bressol.

El programa formatiu inclou dues sessions conjuntes amb totes les educadores i educadors de les tres escoles, per tal de compartir un marc teòric i facilitar eines per a l’observació  amb una mirada coeducativa; dues sessions més per a cada escola, per analitzar les observacions, i una cinquena sessió de conclusions i propostes de línies estratègiques futures.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400