Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La màgia del Cirque du Soleil torna a L’Hospitalet (nova finestra)
26/10/2021 10:45:00
Districte Cultural

La màgia del Cirque du Soleil torna a L’Hospitalet

L’espectacle Luzia, una festa per als sentits en què participen prop de 50 artistes, es podrà veure a partir del 17 de març a la nostra ciutat   L’Hospitalet, al solar de la Feixa Llarga al barri de Bellvitge, serà el primer lloc on la gran carpa tornarà a aixecar-se a Europa

La gran carpa del Cirque du Soleil tornarà a aixecar-se per primer cop després de la pandèmia al solar delimitat per la travessia Industrial i el carrer de la Feixa Llarga, al barri de Bellvitge. La companyia canadenca ha anunciat avui que a partir del 17 de març es podran veure les representacions de l’espectacle Luzia, que obre al Districte Cultural de L’Hospitalet una gira que continuarà a Alacant i Madrid, després d’un llarg període d’absència.

El retorn del Cirque du Soleil a L’Hospitalet és, després dels darrers 18 mesos tan complicats de pandèmia, una notícia extraordinària”, ha declarat l’alcaldessa, Núria Marín, que ha afegit que “és la demostració que la ciutat ha començat la seva reactivació econòmica i social i que el Districte Cultural de L’H continua acollint espectacles de referència mundial”.

Luzia és una producció del Cirque du Soleil creada i dirigida per Daniele Finzi Pasca, que ens transporta al cor d’un Mèxic imaginari. Un lloc sortit d’un somni, on la llum calma l’esperit i la pluja ens anima. Amb impressionants acrobàcies i grans sorpreses visuals, Luzia convida el públic a submergir-se en un viatge oníric per un món vibrant i sumptuós suspès en algun punt entre allò que és real i allò que és irreal. Passant per un antic plató de cinema, l’oceà, un saló de ball o l’àrid desert, l’espectacle posa en escena molts indrets, cares i sons de Mèxic, combinant tradició i modernitat. Al muntatge hi participen prop d’una cinquantena d’artistes.

L’Ajuntament de L’Hospitalet i el Cirque du Soleil van signar un acord el passat 2016, pel qual la ciutat és una de les seus dels seus espectacles sota carpa en gira per Europa. La primavera de 2018 es va representar l’espectacle Totem, amb gran èxit de crítica i públic. El conveni també preveu el desenvolupament de diferents activitats a la ciutat lligades, entre d’altres, a la promoció de l’art circense entre el jovent i al foment de la integració social dels joves a través del Cirque du Monde. La col·laboració establerta amb el Cirque du Soleil s’emmarca en l’objectiu estratègic de l’Ajuntament d’impulsar la cultura com a eina per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat i reforçar el paper de L’Hospitalet com a referent metropolità.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400