Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Tallers sobre pràctiques restauratives (nova finestra)
21/03/2023

Tallers sobre pràctiques restauratives

Els membres de les comunitats educatives dels 25 centres que participen en el projecte municipal fan sessions amb l’objectiu global d’enfortir la convivència a escoles i instituts 

Famílies, professorat i altres membres de les comunitats educatives dels centres que participen en el programa de pràctiques restauratives assisteixen aquests dies a sessions d’informació i formació sobre aquesta metodologia que es desenvolupa a través d’aquesta iniciativa municipal, i que té com a objectiu enfortir la convivència als centres educatius de la ciutat.. Aquestes trobades formen part de les diferents accions que es desenvolupen al llarg del curs, i que es compartirà a la trobada de la Xarxa de Centres Restauratius de L’Hospitalet, que es farà el 18 d’abril, en la qual els representants dels centres posaran en comú les seves experiències.

El projecte —impulsat per les àrees municipals d’Educació, Innovació i Cultura, i Convivència i Seguretat, amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics— el desenvolupa l’Associació Tésera Mediació. Es va posar en marxa l’octubre de 2020, amb la realització de tallers amb les comunitats educatives de cada centre, i el gener de 2021 es va crear la Xarxa integrada actualment al voltant de 25 centres educatius de la ciutat i associacions de famílies d’alumnes (AFA).

Les pràctiques restauratives ofereixen eines que permeten prevenir, detectar, gestionar i resoldre situacions de conflicte o problemes, amb l’objectiu de crear espais de diàleg que aprofundeixin en la relació i en la creació de comunitats connectades.

D’aquesta manera s’aconsegueix millorar la convivència i reforçar els vincles entre les persones afectades per aquestes situacions, posant l’accent en la comunitat, en la reconstrucció de relacions, en la responsabilitat i en la confiança per a la prevenció i resolució de conflictes.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400