Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament acull un segon grup d’alumnes d’FP dual (nova finestra)
07/11/2022

L’Ajuntament acull un segon grup d’alumnes d’FP dual

Un grup de dinou alumnes de cicles formatius de grau superior han començat aquest mes la seva feina com a aprenents en diferents serveis municipals.

L’Ajuntament acull des d’avui dinou estudiants d’FP dual que s’incorporen amb un acord formatiu entre empresa i aprenent, amb una estada de 900 hores. Aquests estudiants han fet abans una formació de 100 hores per conèixer el funcionament de l’administració pública. És el segon curs que l’Ajuntament acull un grup d’estudiants d’aquesta modalitat.

Aquest grup d’aprenents d’FP dual que acull l’Ajuntament el formen tres alumnes de màrqueting i publicitat, nou alumnes d’administració i finances, cinc alumnes d’integració social i dos alumnes de promoció d’igualtat de gènere. Aquests estudiants, tots alumnes de grau superior, estan destinats en els serveis relacionats amb la seva formació. La xifra d’alumnes d’FP que fan les pràctiques a l’Ajuntament s’anirà ampliant en els propers cursos.

L’Ajuntament aposta per l’FP dual com a modalitat formativa que millora les oportunitats del futur acadèmic i professional dels joves de la ciutat, amb un alt índex d’inserció laboral de l’alumnat. L’FP dual permet que centres i empreses comparteixin les responsabilitats formatives, per tal que els ensenyaments professionals s’adeqüin a les necessitats del mercat laboral.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha desenvolupat accions d’acompanyament i suport als centres d’FP de la ciutat, per tal que l’alumnat pugui fer les pràctiques en empreses de la ciutat, cercant la complicitat amb elles. L’alcaldessa manté periòdicament trobades amb empreses, gremis professionals i representants del Departament d’Educació per impulsar l’FP dual en graus com ara farmàcia i parafarmàcia, perruqueria i cosmètica capil·lar i automoció.

Aquestes accions s’inscriuen en els objectius marcats en dos grans acords de consens: el Pacte de Ciutat i el Pacte Local per l’Educació. L’Ajuntament s’ha adherit a l’Aliança per l’FP Dual, amb la voluntat de contribuir a la implantació d’aquesta modalitat i intercanviar experiències i coneixements amb altres poblacions i amb la comunitat educativa.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400