Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Aprendre a conviure en diversitat (nova finestra)
13/04/2021

Aprendre a conviure en diversitat

La primera setmana d'abril les famílies dels centres educatius del Sant Josep el Pi, Josep Janés, Pau Sans, Joan Maragall i Vilumara, tots ells ubicats als barris del Districte 1 (Sant Josep, el Centre i Sanfeliu) han rebut un formulari -a omplir de manera anònima- i un Fulletó complementari amb el títol "Aprendre a conviure en diversitat", per compartir totes juntes què en pensem dels nostres codis culturals i de tota aquella diversitat d'altres codis que ens envolten en el dia a dia dins i al voltant de la comunitat educativa.

Abans de final de curs rebran la devolució de les dades recollides. Aquesta iniciativa ha estat promoguda i realitzada des del projecte “Educar no és tan difícil”, que  es realitza amb famílies d'aquests cinc centres educatius des de fa ja cinc cursos consecutius.

Aquestes famílies impulsores –vinculades a les AMPA/AFA-, reben una formació en comú sobre una temàtica d’interès que elles mateixes han acordat per, posteriorment i amb el suport del Programa municipal d'Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEFF), poder transmetre  les reflexions i experiències compartides a les famílies dels seus propis centres educatius mitjançant diferents eines d’informació i difusió i dinamitzant espais de trobada.

Els objectius generals d’aquest projecte són  visibilitzar i donar valor als  coneixements i habilitats de les famílies i sensibilitzar-les enfront de temàtiques socioeducatives. En aquest cas la intenció és crear consciència entre les famílies per identificar els estereotips, prejudicis i racismes que podem trobar-nos davant d'altres infants, joves i famílies de cultures diferents.

Aquest projecte rep l’assessorament del Grup de Recerca en Orientació i Desenvolupament Educatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (GRODE), de diferents serveis municipals: Servei de Mediació, de Salut Comunitària, i de la Guardia Urbana. I, a més a més, per aquest projecte concret hem pogut comptar amb l'assessorament de l'entitat SOS.Racisme.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400