Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’edifici del Mercat Municipal de la Florida acollirà l’equipament Florida 6.0, centre de transformació digital de L’Hospitalet (nova finestra)
31/03/2023 14:10:00
Transformació i accessibilitat digital

L’edifici del Mercat Municipal de la Florida acollirà l’equipament Florida 6.0, centre de transformació digital de L’Hospitalet

S’hi instal·laran la Regidoria i l’Oficina d’Atenció Ciutadana, una zona d’activitats polivalent amb sala immersiva i un espai de treball cooperatiu i de formació

L’edifici del Mercat Municipal de la Florida acollirà l’equipament Florida 6.0, centre de transformació digital de L’Hospitalet i seu, a la segona planta, dels serveis de Regidoria i Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), zona d’activitats polivalent amb sala immersiva i espai de treball cooperatiu i tallers formatius.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, acompanyats pel CEO de GSMA, John Hoffman, han presentat el futur equipament, en el marc del projecte de transformació digital L’Hospitalet 6.0.

Per a l’alcaldessa, aquest espai “pretén apropar les TIC a la ciutadania, tenir una administració més propera i accessible i erradicar la bretxa digital. A més volem que el teixit productiu de la ciutat no perdi oportunitats”.

Florida 6.0” —ha continuat Núria Marín— “disposa d’una localització estratègica perquè està situat a la zona nord de la ciutat, molt a prop del campus universitari, del districte econòmic i del BioClúster d’Innovació i Salut, i, a més, està situat a la planta superior d’un mercat municipal que està en contacte permanent amb la ciutadania”.

Aquest vol ser un nou model de regidoria del segle XXI basada en la digitalització i l’acompanyament actiu dels veïns en l’ús de la tecnologia. Una experiència original i única que traslladarem a la resta de districtes de la ciutat i podrà ser replicada a altres municipis del nostre entorn”, ha afegit l’alcaldessa.

John Hoffman en la seva intervenció ha qualificat com a “fantàstic” el projecte. “La transformació digital està impactant en el món i encara hi ha moltes persones que no tenen aquest accés per raó d’educació o de gènere. Nosaltres, amb l’MWC, podem identificar els problemes i les necessitats, però sou vosaltres amb iniciatives com aquesta qui els doneu solucions”, ha afirmat.

El projecte constructiu planteja un espai obert com a nou concepte d’atenció a la ciutadania i prioritza aspectes com la innovació tecnològica, la visibilitat de l’edifici i l’accessibilitat de les persones usuàries.

L'equipament té tres grans àmbits

L’equipament s’estructura en tres grans àmbits situats verticalment des de l'avinguda de la Primavera fins al carrer de Sevilla.

En una primera vertical, se situen l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i la Regidoria. Aquests serveis es reformulen per avançar cap a una administració digitalitzada i accessible.

L’OAC tindrà una imatge diàfana i ocuparà bona part de l’ala de l’edifici a tocar de l’espai d’accés, amb zones d’espera, autotramitació, atenció ciutadana, atenció TIC i atenció d’incidències. Les dependències de la Regidoria se situaran a prop i comptaran també amb un accés independent.

En una segona vertical, al centre de l’equipament, s’hi ubicarà una zona d’activitats polivalent, amb una innovadora sala de 200 m2, sobre els paraments de la qual es podran projectar imatges i sons que portin les persones usuàries a una experiència immersiva. Aquest espai funcionarà també com a sala d’actes, conferències i reunions, oberta al barri, juntament amb l’espai adjunt del foyer i una àgora amb grades.

Finalment, en una tercera vertical, a la banda de la façana posterior del carrer de Sevilla, s’hi instal·larà un gran espai de treball cooperatiu (coworking) a disposició de les associacions, les entitats i els col·lectius de la ciutat, dels joves, de la gent gran i del teixit productiu, amb capacitat per a 80 persones. Aquest ús conviurà amb el de formació, amb sales i tallers que es podran adaptar a qualsevol necessitat i un fab lab, un espai formatiu i d’innovació que permet fabricar i  experimentar a petita escala.

Per facilitar els accessos, entraran en servei dues escales mecàniques que comunicaran la planta del mercat amb l’equipament de la planta superior. També, es conformarà una façana interior vegetal a la banda de l’edifici de l’avinguda de la Primavera, amb jardineres i plantes enfiladisses, i es generarà una coberta verda a la terrassa de la planta segona de la banda del carrer de Sevilla.

Amb un pressupost de 6,5 milions d’euros —dels quals 4 milions els aporta la Diputació de Barcelona i la resta són recursos municipals—, el nou equipament Florida 6.0 ocuparà una superfície útil de 1.900 m2 i tindrà un termini d’execució previst de deu mesos.

Aquest projecte s’emmarca en L’Hospitalet 6.0, una estratègia de digitalització per convertir L’Hospitalet en una ciutat plenament connectada on no hi hagi bretxa digital, amb una administració digitalitzada i accessible, amb un teixit productiu que aprofiti les oportunitats de la digitalització, on es fomentin el talent, la formació i les oportunitats laborals.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400