Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Substitució dels sistemes d’enllumenat en disset instal·lacions esportives municipals (nova finestra)
29/03/2023

Substitució dels sistemes d’enllumenat en disset instal·lacions esportives municipals

Es preveu que abans que acabi aquest any es doni continuïtat a aquesta actuació amb la renovació dels equips d’enllumenat d’altres instal·lacions.


La Regidoria d’Esports està duent a terme la substitució de l’enllumenat i dels sistemes de control dels terrenys de joc de disset instal·lacions municipals. Els nous models que s’instal·len són més eficients i estan dotats de tecnologia domòtica que regula la intensitat de la llum i els horaris de funcionament dels equips.

Aquesta actuació s’emmarca en les millores que de manera constant es realitzen en els equipaments esportius municipals per avançar en els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica i oferir els millors serveis a les persones usuàries, finançades parcialment per la Diputació de Barcelona dins del projecte específic de resiliència 2.0 en el marc del Pla de Concertació de la Xarxa de governs local 2020-2023 que ha concedit a l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Personal de la brigada i dels equipaments esportius està realitzant la substitució de l’enllumenat per noves làmpades de sistema led que suposen, aproximadament, un estalvi de consum elèctric de 164 kW (32,80 euros) per hora. A més, l’emissió de CO2 baixa en 22,6 kg. Això suposa que, en un ús mitjà de 1.500 hores anuals, l’estalvi aproximat és de 246.000 kW (49.200 euros). L’emissió de CO2 en aquest període es redueix en 34 tones.

Es preveu que la instal·lació dels nous equips d’il·luminació, que ha tingut un cost de 367.846 euros, quedi enllestida a finals d’aquest mes. Es preveu que abans que acabi aquest any es doni continuïtat a aquesta actuació amb la renovació dels equips d’enllumenat d’altres instal·lacions.

Les instal·lacions en les quals s’està procedint a millorar l’enllumenat són els camps municipals de futbol Pubilla Cases, L'Hospitalet Centre, Feixa Llarga, la Florida, Provençana, Gornal, Can Buxeres, Santa Eulàlia; els poliesportius municipals Gornal, Bellvitge i Centre Marcel·lí Maneja; la pista municipal de Gasòmetre; el Pavelló Municipal d'Esports Juan Antonio Bastante, i diferents pistes de petanca municipals.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400