Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet, amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (nova finestra)
02/12/2022 9:30:00
Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

L’Hospitalet, amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  El programa busca sensibilitzar l’opinió pública sobre les condicions de vida d’aquest col·lectiu   Validadors d’APOSS Tallers Bellvitge verifiquen les actuacions realitzades a Barradas i al CC Bellvitge-Gornal i presenten propostes per millorar-ne l’accessibilitat cognitiva

Coincidint amb el 3 de desembre, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat han preparat un ampli programa d’activitats, que aquest any porta com a lema “Totes iguals, totes diferents. Davant les dificultats, seguim!”.

La finalitat del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat és sensibilitzar l’opinió pública sobre les condicions de vida d’aquest col·lectiu que aplega més de 24.800 persones a L’Hospitalet. 

Així, el Programa Municipal d’Atenció a les Persones amb Discapacitat organitza la xerrada-col·loqui “Benestar emocional i discapacitat intel·lectual”, a càrrec de Marta Lleonart, psicòloga clínica del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de l’Àrea de Discapacitat, que tindrà lloc avui,  divendres 2 de desembre, al Centre Cultural Tecla Sala. Un espai per saber i compartir com la pandèmia ha afectat la vida de les persones amb discapacitat, la de les seves famílies i la dels professionals, tot posant el focus en la salut mental i emocional de les persones amb discapacitat i els seus entorns.

Destaquen també la celebració d’una nova edició de Diversessions, concert en directe i sessió de discoteca per a joves i adults amb discapacitat intel·lectual, que tindrà lloc dissabte, 3 de desembre, a les 17 hores, a l’Espai Jove Ca n’Arús. O la festa Ballem!, organitzada per Alpi, diumenge, dia 4, a les 11 hores, l’Auditori Barradas. 

Validadors d’APOSS Tallers Bellvitge verifiquen l’accessibilitat de l’Auditori Barradas i el CC Bellvitge-Gornal 

Aquest mes, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’entitat APOSS Tallers Bellvitge finalitzarà els informes de les intervencions de validació d'accessibilitat que ha realitzat a l’Auditori Barradas i al Centre Cultural  Bellvitge-Gornal. Aquesta acció l’han dut a terme amb el suport d’Espai Públic i Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament.

Durant els mesos d’octubre i novembre, dos equips d’usuaris de Tallers Bellvitge -formats i acreditats per a la funció- han realitzat diverses visites de validació als dos equipaments municipals, de manera lliure i autònoma, per comprovar si les instal·lacions eren completament accessibles i adaptades. Amb el resultat de les observacions, l’entitat està elaborant un informe que lliurarà en les properes setmanes a Espai Públic.

L’Auditori Barradas, a la rambla de Just Oliveras, ha estat objecte durant l’estiu de diferents treballs de rehabilitació per millorar l’accessibilitat, la seguretat i el confort de la sala. Aquesta reforma ha inclòs la substitució de les butaques i la seva redistribució, la creació de quatre zones reservades a persones que es desplacin amb cadira de rodes i l’adaptació de l’espai a les seves necessitats de mobilitat. A més, ha incorporat un bucle inductiu magnètic per millorar la recepció dels assistents que utilitzin aparells auditius i s’ha instal·lat senyalització cognitiva per a les persones amb diversitat funcional.

L’Hospitalet treballa durant tot l’any amb les entitats, que estan incorporades al Consell del Servei Social mitjançant la Taula Sectorial de Persones amb Discapacitat.

Entre les 24.875 persones amb algun tipus de discapacitat a L’Hospitalet hi ha 8.726 persones amb problemes físics motòrics, 5.265 persones amb problemes físics no motòrics, 4.598 persones amb malaltia mental i 1.430 persones amb problemes visuals.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400