Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Avui s’ha inaugurat la parada de metro Ernest Lluch  (nova finestra)
25/07/2021 12:00:00
Mobilitat

Avui s’ha inaugurat la parada de metro Ernest Lluch

La nova parada de l’L5 se situa entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases, que fins ara estaven separades per 1,2 quilòmetres Permet la correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha assistit avui, juntament amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la inauguració de la parada de metro Ernest Lluch. La nova parada de l’L5 està situada entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases, que fins ara estaven separades per 1,2 quilòmetres. També hi eren el vicepresident, del govern, Jordi Puigneró, la  tinenta d’alcaldia de Mobilitat de Barcelona i presidenta TMB, Rosa Alarcón, així com la filla d’Ernest Lluch, Rosa Lluch, entre d'altres.

La nova parada és la 4a estació de l’L5 a L’Hospitalet (juntament amb Collblanc, Pubilla Cases i Can Boixeres) i la número 20 de la ciutat. Dona servei al veïnat de Collblanc, però també al de Pubilla Cases i al del barri barceloní de les Corts, i permetrà la correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix, la qual cosa afavorirà la intermodalitat.

L’obertura al públic serà avui diumenge, a partir de les 3 de la tarda. Per subratllar aquest moment històric s’ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament avui als accessos de l’estació.

Es preveu que aquesta estació registri 15.000 viatgers al dia, un 15% dels quals faran l’intercanvi amb el tramvia, i es calcula que la seva engegada suposarà un estalvi en emissions de 673 tones de CO2 a l’any.

La nova estació de metro a la carretera de Collblanc porta el nom d’una persona molt estimada i un gran amic de la ciutat, Ernest Lluch.

Amb la inauguració de l’estació d’Ernest Lluch, la línia 5 passarà a tenir 27 estacions. El conjunt de la xarxa de metro que opera TMB té 122,3 quilòmetres de longitud i des d’ara 160 estacions.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400