Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Presentació del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària a l’Atenció Primària (nova finestra)
08/10/2021 13:00:00
Salut

Presentació del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària a l’Atenció Primària

  El programa s’adreça a infants i joves, gent gran i persones amb necessitats socioeconòmiques   La pandèmia ha afectat al benestar emocional i la salut mental

A l’exterior del Centre d’Assistència Primària, CAP, de la Florida, el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha presentat avui el programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària a l’Atenció Primària, que té l’objectiu d’incrementar i millorar la promoció i prevenció del benestar emocional, millorar el coneixement i la intervenció precoç sobre els factors psicosocials de la comunitat i reduir la medicalització.

A la presentació ha assistit el regidor d’Equitat i Drets Socials de l’Ajuntament, Jesús Husillos. El regidor ha valorat positivament aquesta iniciativa que té com a objectiu millorar el benestar emocional de la ciutadania i ha manifestat la disponibilitat dels recursos municipals al sistema públic de salut.

La pandèmia està deixant una situació socioeconòmica complexa i un increment de l’afectació al benestar emocional i la salut mental en totes les franges d’edat. Per això, és necessari acompanyar les persones des del treball en xarxa, en el marc de l’atenció comunitària.

Per tal d’aconseguir-ho, el conseller ha anunciat que s’incorporaran 150 professionals d’intervenció comunitària als equips d’atenció primària. Aquests professionals seran referents de benestar emocional comunitari i permetran reforçar les intervencions dels EAP a l’entorn comunitari, millorar el treball en xarxa amb els seus actius principals, com escoles o centres cívics, i treballar conjuntament amb ells l’abordatge del malestar emocional i els factors de risc de problemes de salut mental. Aquest mes, ja s’han incorporat 45 treballadors, psicòlegs majoritàriament, arreu de Catalunya.

Aquest nou personal no farà consulta directa; sinó que atendran als pacients en funció de la derivació que faci el metge o metgessa o altres treballadors de l’equip de salut comunitària.   

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400