La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, impulsores del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya, han reconegut tres projectes de L’Hospitalet en àmbits com la inclusió social, la bretxa digital i la divulgació científica. Amb aquests, el Banc de Bones Pràctiques compta amb 57 projectes amb marca L’H.
Des del 2010, l’Ajuntament de L’Hospitalet hi ha anat sumant pràctiques seleccionades que poden servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals. Enguany, els projectes inclosos dins el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya són els següents:
El Pla estratègic en comunicació científica (LHCiència), reconegut com a bona pràctica, té com a objectius principals fomentar, impulsar i difondre el coneixement científic a la ciutat, a través de nous formats i experiències de proximitat. Des del 2020, s’han dut a terme 102 activitats que reforcen les aliances amb les institucions del node biomèdic de L’Hospitalet.
La Programació E-sènior, reconeguda com a pràctica significativa, ha dissenyat i ha dut a terme activitats que posen la tecnologia al servei de la gent gran. Des del 2020, aquest programa ha impactat mitjançant una setantena d’activitats en prop de mil persones, les quals han ampliat els horitzons d'aprenentatge i han allunyat els temors inicials vers les tecnologies de la informació i la comunicació.
Ràdio EscoLHar, reconegut com a bona pràctica, és un projecte radiofònic per fomentar l'aprenentatge del català i la inserció social mitjançant els formats de ràdio i pòdcast. El propòsit de la pràctica és millorar les habilitats comunicatives amb perspectiva inclusiva i respectuosa amb la diversitat cultural. En el curs 2023-2024, hi van participar 9 escoles de primària, 18 instituts de secundària i formació professional i un centre de formació de persones adultes, amb prop de 1.500 alumnes.
La missió principal del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és fomentar el progrés i la innovació dins d’aquests governs. Això s’aconsegueix mitjançant la compartició d’experiències basades en una metodologia estandarditzada, així com mitjançant la reflexió i l’intercanvi d’idees sobre les polítiques municipals.
Creat el 1999 per iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer i amb el suport d’entitats municipals i altres organismes del sector públic local, el Banc de Bones Pràctiques s’ha actualitzat regularment per incorporar noves pràctiques i optimitzar el procés de recopilació, avaluació i difusió d’aquestes experiències.
Ajuntament de L'Hospitalet