Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet commemora el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb la celebració del Pride L’H, una gran festa al parc de la Marquesa  (nova finestra)
23/06/2022
Dia de l'Orgull LGTBI+

L’Hospitalet commemora el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb la celebració del Pride L’H, una gran festa al parc de la Marquesa

  La façana de l’Ajuntament lluirà la pancarta reivindicativa i, quan es faci fosc, s’il·luminarà amb els colors de l’arc de Sant Martí

L’Hospitalet se suma, un any més, als actes commemoratius del Dia Internacional de l’Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI+), amb un programa d’actes que s’estan duent a terme durant  tot el mes de juny i que culminarà el 28 de juny, amb la celebració per primer cop del Pride L’H, una gran festa de l’Orgull al parc de la Marquesa.

El Pride L’H començarà a les 17 hores, amb activitats infantils i juvenils dinamitzades per les entitats LGTBI+ de la ciutat —L’HOrgull, Bruixes i ALISE. A les 18.30 hores, tindrà lloc el col·loqui sobre diversitat sexual i de gènere “Visibilitzem el lesbianisme”, amb la participació de les entitats LGTBI+ de la ciutat i Creación Positiva. A continuació, a les 20 hores, es llegirà el manifest de les entitats LGTBI+ de la ciutat, i tot seguit els assistents podran gaudir de la música “petarda” amb DJ Alex Waldorf  i la cloenda amb canons de confeti.

Com ja és una tradició, el 28 de juny, la façana de l’Ajuntament lluirà una pancarta reivindicativa i, quan es faci fosc, s’il·luminarà amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí.

Enguany el programa d’activitats també inclou la tercera edició de Berdache, el festival d’arts visuals i escèniques centrat en el gènere i la identitat, que tindrà lloc del 17 al 28 d’octubre.

A més, durant el mes de juny s’han succeït diferents activitats (contes, tallers, xerrades, estands informatius...) en el marc de les festes majors dels barris. Els dies 24 i 25 de juny també hi haurà representació de la ciutat al Village del Pride Barcelona, amb una carpa informativa i, el 25 de juny, amb la participació d’una carrossa en la desfilada.

L’Hospitalet, municipi contra l’homofòbia i la transfòbia

L’Hospitalet compta des del passat mes de setembre amb l’Oficina Municipal LGTBI+, ubicada al carrer de l’Emigrant, 27, que ofereix informació, orientació, suport psicosocial, formació i campanyes de sensibilització a la ciutadania i commemoració dels dies internacionals en estreta col·laboració amb entitats del municipi o vinculades (contra l’LGTBI-fòbia, l’Orgull...). Amb la signatura ahir d’un conveni amb la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, L’Hospitalet s’adhereix a la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya, que compta amb 111 punts a tot el territori.

L’Ajuntament va aprovar, ara fa dos anys, el Pla per la diversitat sexual, amb tres objectius principals: sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere tota la població; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i garantir els drets de les persones LGTBI. Aquest pla es va elaborar amb l’estreta implicació de la Diputació de Barcelona i d’entitats i associacions especialitzades com ALISE, Bruixes o l’Observatori contra l’Homofòbia, i amb la coparticipació de professionals i agents socials de nombrosos àmbits de la vida quotidiana (educació, treball, esports, salut…).

L’any 2013, L’Hospitalet va ser la primera gran ciutat que es va declarar municipi actiu contra l’homofòbia i la transfòbia arran de l’aprovació al Ple d’una moció que va obtenir el vot favorable de la majoria de regidors i regidores.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400