Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Comença la tramitació per a la construcció de l’escola bressol del carrer d’Albiol, a Collblanc (nova finestra)
22/06/2022 20:30:00
Ple municipal

Comença la tramitació per a la construcció de l’escola bressol del carrer d’Albiol, a Collblanc

A l’inici de la sessió, s’ha llegit la declaració institucional en suport del Dia de l’Orgull LGTBI+, que se celebra el 28 de juny

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat de forma inicial la modificació puntual del Pla general metropolità al carrer d’Albiol, entre el carrer de Mistral i l’avinguda del Torrent Gornal, per a la requalificació d’aquests terrenys com a equipaments comunitaris. En aquest espai l’Ajuntament té previst construir la nova escola bressol municipal de Collblanc, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta municipal de 0 a 3 anys a la ciutat, tal com es recull al Pacte de ciutat 2020-2023 i al Pla d’actuació municipal 2020-20023.

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet la integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc. Aquests centres atenen un total de 616 infants de 0 a 3 anys. L’Ajuntament preveu la construcció de tres noves escoles bressol als barris de Collblanc, Can Serra i Sant Josep, que incrementaran en 300 noves places la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de la ciutat.

D’altra banda, el Ple ha aprovat la modificació de crèdit per la qual s’incrementa aquest any en 332.000 euros la partida que l’Àrea de Joventut destina al lleure infantil i juvenil, amb l’objectiu de garantir l’accés a aquestes activitats i fomentar la igualtat d'oportunitats. Amb aquest import se subvenciona l’activitat diària i d’estiu de 12 entitats de lleure de la ciutat, sense ànim de lucre. L’estiu és una època crítica i cal garantir l’accés al lleure d’infants i joves en situació de vulnerabilitat en  el marc del Pacte estatal contra la pobresa infantil, una iniciativa de l’Alt Comissionat per la Lluita contra la Pobresa Infantil, que posa l’accent en l’accés al lleure. L'Hospitalet va signar l’adhesió fa unes setmanes.

Declaració institucional en suport del Dia de l’Orgull LGTBI+

La sessió ordinària ha començat amb la lectura de la declaració institucional en suport al Dia de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI+, que se celebra el 28 de juny. El manifest denuncia que malauradament les discriminacions cap aquest col·lectiu encara formen part del nostre dia a dia. El text es referma en el compromís de continuar en la promoció d’actituds i polítiques que afavoreixin la conscienciació social per a un efectiu canvi de mentalitat que erradiqui les actituds LGTBI-fòbiques.


Apartat de mocions

A l’apartat de mocions, el Ple municipal ha aprovat —a proposta del PSC i amb el vot a favor del PP— el text que insta el Govern d’Espanya a elaborar una llei de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual que tingui com a objectiu l’abolició de la prostitució al nostre país, així com impulsar, en el marc de les competències municipals,  mesures de sensibilització  i en favor de l’abolició de la prostitució.

També a proposta del PSC, ha tirat endavant per unanimitat la iniciativa de fer auditories energètiques a tots els centres educatius de Catalunya per tenir la informació  sobre els consums i poder proposar mesures d’estalvi i eficiència energètica, incloent-hi la capacitat fotovoltaica als sostres. El text també demana la inclusió en els pressupostos de la Generalitat fins al 2030 d’una partida d’ajuts pels ens locals amb l’objectiu de fer instal·lacions fotovoltaiques en els equipaments educatius.

Ha tingut el suport del Ple municipal de forma parcial la proposta d’ERC per conservar i protegir la llera del riu Llobregat. El text parla de millorar la neteja i conservació de l'espai fluvial, desmantellar els abocadors incontrolats que periòdicament apareixen a la vora del riu i promoure un pla de coneixement de la ciutadania sobre la història i el present del riu a través de les entitats que hi treballen.

A proposta de Cs, ha tingut el suport de tots els grups municipals, la iniciativa que demana que l’Ajuntament de L’Hospitalet faciliti i garanteixi la dotació pressupostària necessària per finançar a tots els centres d’educació de la xarxa pública que ho desitgin que puguin establir un sistema gratuït de préstec de llibres de text i material  didàctic com a alternativa a la seva adquisició i que prioritzi les famílies amb menys recursos.

Finalment, s’ha aprovat —amb el vot favorable del PSC i Cs i el vot en contra d’ERC i LHECP-ECG— la moció presentada pel Partit Popular contra l’ocupació il·legal d’habitatges. El text insta el Govern de la Generalitat a fer les reformes legislatives necessàries per afrontar l’emergència de les ocupacions mafioses o delictives a Catalunya i potenciar la funció social de l’habitatge; el Govern d’Espanya a impulsar una llei nacional que protegeixi la propietat i les famílies davant dels okupes i les seves màfies, que reculli la possibilitat de desallotjar els okupes en un màxim de 12 hores, i el Govern municipal a impulsar l’actual programa d’atenció a les comunitats de veïns i veïnes sobre les ocupacions il·legals.

També demana a la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat que doti els ajuntaments de recursos econòmics suficients per poder incrementar les ajudes a les persones vulnerables i augmentar el parc d’habitatge social amb l’objectiu de cobrir les necessitats de les persones en risc d’exclusió residencial.

En finalitzar el Ple, s’ha fet efectiva la renúncia del regidor Jaume Graells al seu càrrec en aquest Ajuntament. Graells serà substituït per Concepción Almécija, per ser qui segueix en l’ordre de la llista electoral de la candidatura presentada a les eleccions locals del 26 de maig de 2019 pel PSC-CP.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400