Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’AMBici entra en servei a L’Hospitalet (nova finestra)
14/05/2024 11:20:00
Mobilitat sostenible

L’AMBici entra en servei a L’Hospitalet

La ciutat té 32 estacions del Bicing metropolità repartides arreu del municipi, amb 341 bicicletes elèctriques

L’AMBici, el servei metropolità de bicicleta compartida, ha entrat en servei avui a L’Hospitalet. La ciutat té 31 estacions repartides arreu del municipi, a més d’una estació de transferència amb el servei Bicing de Barcelona ubicada al carrer de la Riera Blanca. En total, es posen a disposició dels usuaris de la ciutat 352 bicicletes elèctriques, amb una mitjana de 20 ancoratges per estació.

Les estacions —19 d’elèctriques i 13 de mecàniques— s’ubiquen a l’entorn de RENFE-Metro Rambla Just Oliveres, Ajuntament, FGC-Metro Av. Carrilet, Centre Comercial La Farga, FGC Sant Josep, Poliesportiu Municipal Bellvitge Sergio Manzano, Metro Hospital de Bellvitge, Metro Provençana, Metro Bellvitge, FGC Gornal, Metro Can Tries–Gornal, FGC Ildelfons Cerdà–Granvia 2, Metro Europa–Fira, Ciutat de la Justícia–Carrilet, Metro Ciutat de la Justícia, plaça de l’UNICEF, carrer de la Riera Blanca sud, Metro Santa Eulàlia, Metro Torrassa, plaça Espanyola, plaça de Guernica, Metro Collblanc, CAP Collblanc, parc dels Ocellets, Metro Florida, Mercat de la Florida, avinguda del Masnou, Metro Pubilla Cases, plaça de la Carpa, Metro Can Serra i Metro Can Boixeres.

Les estacions de Metro Torrassa, Metro Can Serra, Metro Bellvitge i plaça de Guernica no s’han instal·lat encara per la seva complexitat i és previst que entrin en servei els propers mesos. 

El servei AMBici es desplega en 15 municipis metropolitans amb una oferta de 2.600 bicicletes elèctriques repartides en 236 estacions. S’integra en el sistema de transport públic metropolità i facilita la intermodalitat amb els altres mitjans: bus, metro, tramvia i ferrocarrils.

Funciona a través de l’aplicació per a dispositius mòbils AMBici i té un cost anual de 40 euros, a més d’altres tarifes si es combina amb el Bicing de Barcelona. L’usuari s’hi ha de registrar i per mitjà de l’app pot cercar les estacions més properes i la disponibilitat de les bicicletes i aparcaments al mapa i al cercador. Per utilitzar el servei, s’ha d’obrir l’app i escanejar el codi QR que hi ha a la bicicleta per obrir automàticament el cadenat. Per tornar-la, es deixa la bicicleta a l’estació escollida i es tanca el cadenat.

La implantació i gestió del servei AMBici a L’Hospitalet es fa a través d’un conveni de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet, que aporta a l’AMB —titular del servei que gestiona TMB— un total d’1.397.654 euros en quatre anys en concepte de cofinançament.

L’AMBici disposa de més de 7,7 milions d’euros provinents dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea (Next Generation EU).

Bicibox, aparcaments tancats i segurs

A banda d’aquest nou servei de bicicletes compartides, l’AMB també té desplegat des de fa uns anys a L’Hospitalet i altres municipis metropolitans el servei Bicibox d’aparcaments tancats i segurs per a bicicletes privades, amb registre i control d’accés. A L’Hospitalet n’hi ha actualment 36 aparcaments Bicibox repartits arreu de la ciutat, amb capacitat per a 450 bicicletes.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400