Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
08/02/2021

L’alumnat del Rubió i Ors pinta el pati per repensar-ne l’ús

L’ACTIVITAT S’INSCRIU EN EL PROJECTE FEM TÀNDEM QUE L’INSTITUT DESENVOLUPA AMB LA FUNDACIÓ CONTORNO URBANO

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Rubió i Ors, de Can Serra, han pintat amb dibuixos artístics la zona de grades i de pista del pati del centre en una acció que forma part d’un projecte per repensar l’ús d’aquest espai, on passen el temps d’esbarjo i fan l’assignatura d’educació física. L’activitat s’inscriu en el projecte Fem tàndem L’H que el centre desenvolupa amb la fundació Contorno Urbano.

La pintura utilitzada és efímera, la qual cosa permetrà analitzar, amb el temps, quins són els espais del pati més utilitzats per l’alumnat i contribuir, així, a crear noves dinàmiques de joc i de relació. Amb les conclusions que en treguin, es dissenyarà una intervenció final permanent. Per tal de respectar les mesures anti-Covid, els alumnes, uns 80, han realitzat les pintures en grups i torns.

Les pintures que han fet al pati culminen la feina que els estudiants han realitzat durant el primer trimestre del curs juntament amb l’equip docent i Contorno Urbano. Per part de l’escola, s’ha treballat, per mitjà de la tutoria i de les assignatures, projectes, visual i plàstica i educació física.
Fem tàndem L’H és un projecte de singularització dels centres educatius públics a través d’un element d’excel·lència en els camps de les arts, la cultura, la ciència, la comunicació, les tecnologies, la lectura, la robòtica, els escacs, el circ i altres aprenentatges. D’aquesta manera, a través de la funció educativa, es reforça l’oferta de cadascun dels centres respecte del seu entorn més immediat i el seu barri, s’enforteix la comunitat educativa i s’introdueixen metodologies innovadores de treball transversals, arrelades i compromeses amb el territori.

L’objectiu final és la millora educativa a través d’un tret de singularitat dels centres educatius públics de la ciutat.

Fem tàndem L’H arriba a gairebé tots els centres educatius públics de L’Hospitalet (31 escoles, 13 instituts, 3 instituts escola i 1 centre d’educació especial —48 en total—).

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400