Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Els regidors David Quirós i Jesús Husillos visiten el servei de prevenció i suport en salut mental en el lleure estival (nova finestra)
23/07/2021 13:20:00
Lleure i salut mental

Els regidors David Quirós i Jesús Husillos visiten el servei de prevenció i suport en salut mental en el lleure estival

En col·laboració amb la Fundació Orienta i en el marc dels plans d’entorn i del Pla de millora d’oportunitats educatives del Departament d’Educació de la Generalitat

El regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, i el regidor d’Equitat i Drets Socials, Jesús Husillos, han visitat a l’Escola Màrius Torres el servei de prevenció i suport en salut mental en el lleure estival, que es du a terme en col·laboració amb la Fundació Orienta. L’activitat es desenvolupa en el marc dels plans d’entorn i del Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE) del Departament d’Educació de la Generalitat.

Enguany, totes les activitats d’estiu per a infants i joves que es desenvolupen a L’Hospitalet compten amb el suport de professionals de la psicologia, amb l’objectiu de fer un seguiment de salut mental.

El programa sorgeix després de constatar els efectes de la pandèmia en la salut mental d’infants i joves. Els psicòlegs han establert un calendari de trobades amb cadascun dels casals d’estiu i dels espais oberts. Les opcions d’intervenció són: consulta amb el monitor responsable, participació en l’activitat, consulta personal amb la família, coordinació en xarxa o derivació del cas. A més, els equips de monitors i educadors disposaran d’un telèfon de contacte amb professionals per atendre les consultes que puguin sorgir.

Amb l’objectiu de poder prevenir i detectar situacions que vagin més enllà del malestar emocional, el juny s’ha ofert un curs de prevenció de salut mental a 200 monitors i educadors de lleure de la ciutat.

Altres accions que s’estan duent a terme en el marc de l’Estiu Enriquit són activitats a l’aire lliure, aules d’acollida a nouvinguts i suport a infants i joves amb diversitat funcional.

El PMOE es desenvolupa en el marc de les mesures adoptades pel Departament d'Educació per pal·liar els efectes de la Covid-19. La finalitat d’aquest pla és lluitar contra les desigualtats educatives d’origen socioeconòmic, centrant l’atenció en els centres educatius amb més complexitat educativa i en la participació dels ens locals.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400