Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El CAID de L’Hospitalet ha atès enguany 1.021 dones, 411 de les quals han estat ateses per primer cop  (nova finestra)
22/11/2021 10:00:00
Dona

El CAID de L’Hospitalet ha atès enguany 1.021 dones, 411 de les quals han estat ateses per primer cop

El CAID posa en marxa nous plans de mentoria i de prevenció juvenil per afrontar les situacions de discriminació El dia 25 es llegirà un manifest per l’eliminació de la violència envers les dones elaborat pels grups de dones de la ciutat

A L’Hospitalet, el proper 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, es vol recordar totes les dones que han patit i pateixen violència masclista, les dones assassinades i les que cada dia suporten la crueltat d’una violència que mata en vida. Per tal de visibilitzar i denunciar tots els tipus de violència, entitats de dones de la ciutat i l’Ajuntament han organitzat diferents activitats que tindran lloc del 22 al 30 de novembre, en l’anomenada Setmana per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, amb l’eslògan “Aturem-la ja!”. “El 25 N viurem una jornada necessària per conscienciar tota la ciutadania. Encara ens queda camí per recórrer. La nostra fita no és gens fàcil, però no cessarem fins a aconseguir que cap dona sigui assassinada, violentada, discriminada. No cessarem fins a aconseguir que cap dona pateixi violència masclista”, assegura la regidora d’Igualtat, Laura García.

El Programa Municipal per a la Dona (PMD) desenvolupa les polítiques municipals per a la igualtat entre homes i dones. Aquestes accions es fonamenten en el reconeixement de la situació de desigualtat de gènere i tenen la voluntat de promoure la participació activa de les dones en tots els àmbits, així com facilitar canvis socials encaminats a aconseguir l’equitat de gènere.

A L’Hospitalet, el CAID, Centre d’Atenció i Informació a la Dona, de gener a octubre de 2021, ha atès de forma individualitzada un total de 1.021 dones. El personal del CAID ha fet, a més, 4.148 atencions.

Laura García destaca la importància del treball del personal d’aquest servei, que “acompanya les dones en un moment extremadament difícil perquè no sentin que estan soles. Enguany hem facilitat l’acollida urgent a 23 dones i els seus fills i filles”. La regidora també ha senyalat que és necessari treballar en nous programes d’acompanyament de serveis des del CAID per sortir de la violència masclista, i ha destacat nous projectes com el de mentoria: “Per empoderar aquestes dones, des del Programa Municipal de la Dona de L’Hospitalet desenvolupem el projecte de mentoria, amb el qual dones que han passat pel CAID, però que ja es troben en una fase de sortida del procés, acompanyen dones que estan patint violència masclista. Un projecte de sororitat en majúscules”, ha dit la regidora d’Igualtat.

Al 2022 començarà un programa amb joves de la ciutat, principalment d’informació, orientació i tractament perquè tinguin més eines i recursos per afrontar les situacions de discriminació en les quals es poden trobar.

L’acció comunitària també és un eix fonamental del Programa Municipal per a la Dona. S’han realitzat 36 accions com ara xerrades i tallers, en els quals han participat 1.460 persones. Sobre les activitats coeducatives de prevenció de violència als centres, en el que portem d’any el CAID ha realitzat 33 activitats. L’educació és essencial per acabar amb el masclisme.

Activitats de la Setmana per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

El proper dijous, 25 de novembre, es farà la tradicional lectura, a la plaça de l’Ajuntament, a les 18 h, del manifest elaborat per les associacions de dones de la ciutat, un acte que comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín, i de la regidora d’Igualtat, Laura García, entre d’altres.

El programa recull diferents activitats, com ara xerrades sobre l’ús del llenguatge inclusiu, activitats de sensibilització sobre les violències de gènere, concerts, un taller sobre com l’esport ajuda a tenir autoconfiança o una master class d’autodefensa feminista, entre d’altres.

La Setmana per a l’Eliminació de la Violència envers les dones tindrà lloc del 22 al 30 de novembre. Podeu consultar el programa amb totes les activitats a  https://lh-on.cat/documents/Setmana_violencia.pdf  

35 Anys del servei municipal del CAID

A L’Hospitalet, el Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID) funciona des del 1986. El setembre passat es van commemorar els 35 anys del CAID de L’Hospitalet, Centre d’Atenció Integral de la Dona, equipament pioner a Catalunya, que en aquests moments es reafirma com a servei de primera necessitat en l’atenció a dones i infants víctimes de violència de gènere. Al llarg d’aquests 35 anys han rebut informació, orientació i atenció més de 15.700 dones i 700 infants.


 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400