Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
21/01/2021

El Pacte local per l’educació fa 5 anys

El Pacte local per l’Educació de L’Hospitalet farà cinc anys el pròxim novembre i, amb aquest motiu, l’Ajuntament inicia ara un procés d’avaluació de les 155 accions que figuren al Pacte. En la realització d’aquest balanç participaran representants del Consell Educatiu de L’Hospitalet i dels 110 signants del pacte: grups polítics; entitats educatives, socials i veïnals; sindicats; AMPA, i centres educatius.

Aquesta avaluació servirà també per revisar el Pacte i poder prioritzar les accions que, a causa de la pandèmia, han esdevingut prioritàries per poder garantir la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat de la ciutat.

Per dur a terme el procés d’avaluació s’han establert set grups que han començat a treballar aquest mes de gener: Cohesió social i igualtat d’oportunitats; Ciutat educadora; Infraestructures i usos dels espais escolars; Educació infantil; Educació inclusiva; Educació al llarg de la vida, i Formació Professional. En total es faran unes 20 sessions que comencen el dimecres 20 de gener.

El regidor de Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, destaca que “el Pacte local per l’educació és un bon instrument que ens ha ajudat a marcar l’agenda educativa del Govern municipal en els darrers dos mandats. Estem compromesos a treballar per complir-lo plenament el 2025, impulsant projectes educatius municipals i motivant la resta d’administracions i agents educatius a assumir les seves competències”.

L’avaluació final es presentarà al Consell Educatiu que es convocarà al setembre d’aquest any i el novembre es presentarà el document d’avaluació en un acte que commemorarà els cinc anys del Pacte. Els resultats de l’avaluació es penjaran a la plataforma web de participació ciutadana L’H on.

El Pacte local per l’educació es va signar el 3 de novembre de 2016 amb 155 propostes d’actuació. El text recull que l’educació pública és “un servei essencial de la comunitat, destinat a fer que l’educació sigui accessible per a tothom, sense distinció de cap classe, en condicions d’igualtat d’oportunitats, amb la garantia de regularitat i continuïtat, i amb l’adaptació progressiva als canvis socials”.

El Pacte és fruit d’un procés participatiu, en el qual es van debatre prop de 300 esmenes, amb l’objectiu de consensuar acords amb tota la comunitat educativa i els grups polítics per afrontar els reptes del municipi en l’àmbit de l’educació. El Pacte també vol garantir el dret a l’educació de tots els ciutadans i les ciutadanes de L’Hospitalet, a través d’un model de ciutat educadora on la igualtat d’oportunitats, l’èxit educatiu i la convivència siguin prioritaris.
La signatura del Pacte suposa el compromís a vetllar per l’execució del conjunt de les accions, amb un horitzó de compliment del 2025.

 

Pacte Local per l'educació de L'Hospitalet

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400